Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Στη δημοσιότητα ο νέος αθλητικός νόμος για τη βία στα γήπεδα

Στη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, ο Σταύρος Κοντονής και τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με την πρόεδρο της Βουλής θα υπάρξει η διαδικασία ψήφισης του.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο είναι γεγονός και περιλαμβάνει μια σειρά από άρθρα για την πάταξη της βίας στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς και άλλες διατάξεις. Πρόκειται για επείγοντα μέτρα και στόχος είναι, όπως τόνισε ο ίδιος ο υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής, να παταχθούν οι παθογένειες που υπάρχουν.

Για τους συλλόγους οι ποινές θα είναι από βαριά πρόστιμα και μπορεί να φτάνουν και για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπεται αυστηροποίηση ποινών μέχρι και απαγόρευση από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, στο άρθρο 1 τονίζεται πως "σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης", ενώ στο ίδιο άρθρο και συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 αναφέρεται το εξής:

"Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω απαγορεύσεων, πέραν των τυχόν άλλων συνεπειών και κυρώσεων, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να επιβάλλει, με αιτιολογημένη απόφασή του και μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση, πρόστιμα ύψους από είκοσι πέντε (25.000,00) είκοσι πέντε εκατομμύρια (25.000.000,00) ευρώ".

Στο θέμα των προσυνεννοημένων αγώνων, η ΕΕΑ θα μπορεί να εισηγείται την απαγόρευση εισόδου στο κουπόνι του Στοιχήματος ομάδων που εμφανίζονται με συχνότητα στους φακέλους που στέλνει η UEFA στην Ομοσπονδία και αφορούν αγώνες ύποπτους χειραγώγησης. Μάλιστα, θα δίνεται το δικαίωμα στον αρμόδιο υπουργό να αποφασίζει τη χρονική μετάθεση αγώνα, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες απόπειρας χειραγώγησής του.

Στο θέμα της διαιτησίας θα υπάρξει διάταξη υποχρέωσης των διαιτητών να καταθέτουν στην ΕΕΑ δηλώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης (πόθεν έσχες), οι οποίες θα υποβάλλονται σε έλεγχο, ενώ μπαίνει τέλος στα εισιτήρια στους μη αναγνωρισμένους συνδέσμους οπαδών.

Ο ρόλος της ΔΕΑΒ θα αναβαθμιστεί με τη θέσπιση "παρατηρητή αποδυτηρίων", ενώ προβλέπεται σειρά διοικητικών μέτρων κατά των συλλόγων και των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν αντικειμενική ευθύνη για την τέλεσή τους, ενώ θα πρέπει να λειτουργήσει σε όλα τα γήπεδα το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η δήλωση του Σταύρου Κοντόνη

"Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα αθλητικό νομοσχέδιο με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο της Βουλής, θα αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του.

Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο", τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Κοντονής, δίνοντας το... στίγμα για το τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα.

πηγή: www.huffingtonpost.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com