Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

«Οι πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο τελικό στάδιο και είναι πιθανό να υπογραφεί ή να συμφωνηθεί και να ανακοινωθεί προφορικά», υποστηρίζει Ιρανός αξιωματούχος.

Το Ιράν και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις ευελπιστούν ότι σύντομα θα καταλήξουν σε μια συμφωνία 2 ή 3 σελίδων, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα νούμερα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα μακροπρόθεσμο διακανονισμό σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων.

Τόσο δυτικοί όσο και Ιρανοί αξιωματούχοι προσκείμενοι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Κίνας προειδοποίησαν ότι οι πλευρές δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε ένα πλαίσιο συμφωνίας και ότι οι ουσιώδεις λεπτομέρειες αποτελούν ακόμα αντικείμενο έντονων διαπραγματεύσεων. Τόνισαν, ωστόσο, ότι οι πλευρές βρίσκονται κοντά στο να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Οι πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο τελικό στάδιο και είναι πιθανό να υπογραφεί ή να συμφωνηθεί και να ανακοινωθεί προφορικά», δήλωσε στο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανώτερος αξιωματούχος του Ιράν. Άλλοι αξιωματούχοι έκαναν παρόμοια σχόλια, ωστόσο προειδοποίησαν ότι είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εξέφρασε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Καναδά, ο Χάμοντ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σύντομα «μια σωστή λύση» στις συνομιλίες με το Ιράν.

«Δεν σκοπεύουμε να καταλήξουμε σε μια κακή συμφωνία αλλά είμαστε ολοένα και περισσότερο αισιόδοξοι ότι πιθανόν θα καταλήξουμε στη σωστή συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει ότι η πρόσβαση του Ιράν στην πυρηνική τεχνολογία θα διοχετεύεται εξ' ολοκλήρου για ειρηνικούς σκοπούς", δήλωσε ο Χάμοντ.

πηγή: www.protothema.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com