Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά του ισραηλινού στρατού

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι «στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον οχήματος που προσπάθησε να περάσει στρατιωτικό σημείο ελέγχου»

 gaza1
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών βόρεια της Ραμάλας, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.

Μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον οχήματος που προσπάθησε να περάσει στρατιωτικό σημείο ελέγχου στην περιοχή της Ραμάλας, σκοτώνοντας έναν από τους επιβαίνοντες».

 
Ο ισραηλινός στρατός είχε κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του νωρίτερα για ακόμη ένα συμβάν χθες βράδυ, όταν αναφέρθηκαν πυρά από Παλαιστίνιους εναντίον στάσης λεωφορείου στην ίδια περιοχή, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Τα δύο συμβάντα καταγράφηκαν βόρεια της πόλης που αποτελεί την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου δύο παλαιστινιακές επιθέσεις, την 9η και τη 13η Δεκεμβρίου, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο στρατιώτες κι ένα βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα όταν η μητέρα του τραυματίστηκε σοβαρά.

 
Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να αναζητούν τους δράστες των δύο πρόσφατων επιθέσεων, οι οποίες σημειώθηκαν έπειτα από αρκετούς μήνες σχετικής ηρεμίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Τη 13η Δεκεμβρίου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν δύο μέλη του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που θεωρούσαν πως διέπραξαν ή ενέχονταν σε μια επίθεση που έγινε τον Οκτώβριο και σε εκείνη της 9ης Δεκεμβρίου, ενώ συνέλαβαν άλλους περίπου 40 Παλαιστίνιους που είναι πράκτορες, κατ' αυτές, της Χαμάς.

https://www.protothema.gr/world/article/849214/nekros-palaistinios-apo-pura-tou-israilinou-stratou/

Register and Claim Bonus at williamhill.com