Χάος στο Gatwick: Πώς ένα drone κατέστρεψε τα Χριστούγεννα για εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Άνοιξε το αεροδρόμιο, αλλά με περιορισμένο αριθμό απογειώσεων και προσγειώσεων - Συνεχίζεται το κυνήγι του drone, το οποίο εμφανίστηκε 50 φορές μέσα σε λίγες ώρες - Σφυροκόπημα από τον βρετανικό Τύπο

 
Μετά από δύο τουλάχιστον 24ωρα ταλαιπωρίας για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, με ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων, άνοιξε επιτέλους το αεροδρόμιο του Gatwick, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του αερολιμένα έχουν ανοίξει, ωστόσο οι πτήσεις που φτάνουν ή αναχωρούν είναι περιορισμένες και ακολουθείται σειρά προτεραιότητας. Η ανακοίνωση του αεροδρομίου μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter προτρέπει τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους προτού πάνε στο αεροδρόμιο, αφού συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και οι ματαιώσεις.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλάμε για πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου, αλλά για μία δοκιμαστική κατάσταση λειτουργίας, που ίσως οδηγήσει σε νέο κλείσιμο.

 

Gatwick Airport LGW
@Gatwick_Airport
 
 

Gatwick’s runway is currently available and a limited number of aircraft are scheduled for departure and arrival. 1/2

 
267 people are talking about this
 
 
Gatwick Airport LGW
@Gatwick_Airport
 
 

Gatwick continues to advise passengers to check the status of their flight with their airline before travelling to the airport as departures and arrivals will be subject to delays and cancellations. 2/2

 
132 people are talking about this
 
Στο μεταξύ, το κυνήγι του drone που έχει προκαλέσει black out δεν έχει ακόμα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση περισσότεροι από 120.000 ταξιδιώτες έχουν επηρεαστεί από τις περίπου 800 πτήσεις που έχουν ακυρωθεί.

 
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σε άρση των περιορισμών των νυχτερινών πτήσεων σε άλλα βρετανικά αεροδρόμια «ώστε να μπορούν να φτάσουν και να φύγουν από τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα αεροπλάνα».

Το drone που έχει προκαλέσει το πρόβλημα έχει εμφανιστεί τουλάχιστον 50 φορές το τελευταίο 24ωρο παρά το γεγονός ότι για την «εξουδετέρωσή» του έχει επιστρατευτεί ακόμα και ο στρατός.

Τη μέγιστη των ποινών ζήτησε για τον άγνωστο ή τους άγνωστους που έχουν προκαλέσει το χάος ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας με πολιτικούς να ζητούν αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

https://www.protothema.gr/world/article/849255/anoixe-to-aerodromio-tou-gatwick-alla-me-periorismeno-arithmo-apogeioseon-kai-prosgeioseon/

Register and Claim Bonus at williamhill.com