Με λαμπρότητα και υπό βροχή στα Γιάννινα οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο

Υπό συνεχή βροχή γιορτάστηκε στα Γιάννινα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Παρά τις καιρικές συνθήκες και τις χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, οι Γιαννιώτες κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους και καταχειροκρότησαν τους μαθητές που σήμερα είχαν το κύριο λόγο στην παρέλαση.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρόντες ήταν βουλευτές του Νομού και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

Κουρουμπλής στις δηλώσεις που έκανε με την ολοκλήρωση της παρέλασης τόνισε ότι «σήμερα το παρελθόν μας εκπλήσσει με την επικαιρότητά του» και συμπλήρωσε πως «για άλλη μια φορά ο ελληνισμός καλείται να υπηρετήσει έναν νέο τύπου ελληνικό κι ευρωπαϊκό πατριωτισμό, με αξία και ανθρωπισμό. Για μία Ευρώπη των λαών, της πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας, του πολιτισμού, για την Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί και θέλουμε να υπηρετήσουμε στο πλαίσιο αυτών των αξιών».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον αγώνα του γένους για να γίνει έθνος και στη συνέχεια κράτος, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ελευθερία κι ευθύνη για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και τη γιορτάζουμε την ώρα που η πατρίδα ελεύθερη διεκδικεί το δικό της μερίδιο ευθύνης στην έξοδο από την κρίση. Η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ελευθερία κι ευθύνη. Οι πρόγονοί μας που απελευθέρωσαν τη χώρα, το έκαναν με πίστη αλλά κι ευθύνη.

Ένα γένος έγινε έθνος και στη συνέχεια κράτος. Αυτό το κράτος σήμερα διεκδικεί να επανέλθει στην πορεία της προόδου και της προκοπής. Θα στηρίξουμε και πρέπει να στηρίξουμε κάθε συνδυασμό εξόδου από την κρίση εν ελευθερία κι εν ευθύνη. Αυτές οι αρετές θα μας επαναφέρουν στην τροχιά που όλοι ποθούμε», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος αναφέρθηκε στις μνήμες ενός αγώνα εμπνευσμένου από τον Ρήγα και τα κινήματα της εποχής και συμπλήρωσε πως πέρα από αγώνας εθνικός ήταν και ταξικός. «Εχθρός ο Τούρκος, εχθρός κι ο κοτζαμπάσης. Σήμερα οι πολεμιστές του 1821 μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να πορευτούμε», σημείωσε.

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη έκανε λόγο για γιορτή της εθνικής ανεξαρτησίας που ο λαός έδωσε τη μάχη για την λευτεριά και συμπλήρωσε πως «σήμερα ο λαός δίνει τη μάχη για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια κορυφαία στιγμή για τον ελληνισμό και έχει πάντα να δώσει σημαντικά διδάγματα. Σ' αυτά αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. «Σκεφτόμαστε πως με σύμπνοια πετύχαμε πολλά. Σήμερα έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε με εθνική σκέψη ώστε να αλλάξουμε σελίδα. Πρέπει να είμαστε περήφανοι και να καταλάβουμε ότι η θέση μας είναι με αυτούς που δημιούργησαν την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

δικό του μήνυμα έστειλε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. «Σε διάφορες ιστορικές στιγμές ο ελληνικός λαός επαναστατεί, αντιστέκεται, παλεύει. Είναι χρήσιμο σήμερα, με αυτή τη δύναμη και τη σύμπνοια για αγωνιστούμε για να περάσουμε σε καλύτερες ημέρες», ανέφερε.

Πηγή: www.epiruspost.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com