Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Χαμένη υπόθεση για τα Γιάννινα η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Χαμένη υπόθεση θα πρέπει να θεωρείται για το Δήμο Ιωαννιτών, μία από τις πρώτες και πιο βαρύγδουπες εξαγγελίες... Αυτή για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021.

Επτά μήνες περίπου, από την ώρα που η Δημοτική Αρχή έκανε γνωστό ότι μπαίνει στη μάχη της διεκδίκησης, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ώστε να κατατεθεί τουλάχιστον ένας αξιοπρεπής φάκελος.

Μάλιστα, στο παρασκήνιο, αρκετά μέλη της πλειοψηφίας, κάνουν λόγο για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, για το οποίο στη συνέχεια όλοι παρακαλούσαν να ξεχαστεί.

Κάποιοι πόνταραν ιδιαίτερα στη στήριξη που θα παρείχε στο εγχείρημα τόσο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας όσο και ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Εκτιμούσαν επίσης ότι θα είχαν την υποστήριξη κι από άλλους «φίλους» που βρίσκονται σε υψηλές υπηρεσιακές θέσεις.

Μόνο που αυτά δεν αρκούν. Ειδικά όταν λείπει η στοιχειώδης προετοιμασία.

Η καθυστέρηση που σημειώνεται είναι τεράστια και ο χρόνος που απομένει, ελάχιστος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι στις 23 Οκτωβρίου να ξέρει όλη η Ελλάδα και μαζί της όλη η Ευρώπη ποια ελληνική πόλη θα πάρει το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021, καθώς εκείνη την ημέρα πρέπει να κατατεθούν οι φάκελοι υποψηφιότητας όποιας ελληνικής πόλης το επιθυμεί.

Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει μέχρι τα τέλη του 2016.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Σύρος, η Καλαμάτα, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Τρίπολη, ο Βόλος, η Ξάνθη, η Καβάλα, τα Ιωάννινα, το Ναύπλιο, η Σαλαμίνα και πρόσφατα η Ελευσίνα και το Μεσολόγγι, ενώ οι συζητήσεις για τις υποψηφιότητες της Λακωνίας (Σπάρτη – Μυστρά – Μάνη) και Λάρισας φαίνεται να μην προχωρούν καθώς το ενδιαφέρον έχει ατονίσει.

Αν μιλήσουμε με στοιχηματικούς όρους, αυτή τη στιγμή περισσότερες πιθανότητες λαμβάνουν τρεις πόλεις, αυτές του Πειραιά, της Σύρου και της Καλαμάτας χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη. Τέλος, μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημα λογότυπα/σήματα έχουν σχεδιάσει και δώσει στη δημοσιότητα η Σύρος, η Καλαμάτα, η Τρίπολη και η Σαλαμίνα.

πηγή: www.epiruspost.gr