Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

"Ανάσα" ρευστού στους Δήμους απο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

«Ανάσα» χρηματοδότησης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους Δήμους που έχουν συνάψει δάνεια και αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν, να τα αναχρηματοδοτήσουν ή και συνάψουν νέα, υπό πολύ ευνοϊκούς όρους.

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση των Δήμων με το εκπροσώπους του Ταμείου και ουσιαστικά ανοίγει μια ευκαιρία χρηματοδότησης για τους ΟΤΑ, σε μια εποχή που η ρευστότητά τους βρίσκεται στο ναδίρ.

Στη συνάντηση την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Γκίκας.

Η ρύθμιση των χρεών

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε δοθεί μια ακόμη «ανάσα» στους Δήμους, καθώς αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης χρεών μέσω της υπαγωγής του συνόλου των οφειλών προς Δήμους και Περιφέρειες που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015. Σημειώνεται, ότι η εν λόγω ρύθμιση για τις οφειλές προς του ΟΤΑ εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ.

πηγή: www.vimanews.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com