Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Ισχυρός σεισμός στην Ήπειρο, η άσκηση της Πυροσβεστικής

Στα πλαίσια της διαρκούς ετοιμότητας και εκπαίδευσης του προσωπικού των Υπηρεσιών της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου για καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από την πιθανή εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας ασκήσεις ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ».

Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων η εν λόγω άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:00 και θα τη διοργανώσουν από κοινού η ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων και η 5η Ε.Μ.Α.Κ..

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας καθώς και σε κτίριο της πρώην επιχείρησης «Αυγά Ιωαννίνων ΛΙΣΓΑΡΑΣ» στο Πέραμα Ιωαννίνων, όπου θα αντιμετωπιστούν ως πραγματικά συμβάντα (μερική κατάρρευση κτιρίων, εγκλωβισμός μαθητών- εκπαιδευτικών, εργαζομένων), συνέπεια εκδήλωσης ισχυρού σεισμού στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στην άσκηση εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων θα συμμετέχουν η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Ζίτσας, η 8η Μ/Π ΤΑΞ , η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., Εθελοντικές Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π.

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» είναι η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η βελτιστοποίηση του επιπέδου της συνεργασίας και συντονισμού των Υπηρεσιών σε περίπτωση σεισμικών φαινομένων.

Πηγή: www.epiruspost.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com