Το στρες μπορεί να πυροδοτήσει ασθένειες

Το στρες αλληλεπιδρά με τα κύτταρα που υποτίθεται ότι προστατεύουν το σώμα από τις λοιμώδεις ασθένειες, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση των «αμυντικών χημικών ουσιών» ή των ουσιών που καταπολεμούν τα βακτήρια ή τους ιούς, ενισχύοντας τις φλεγμονώδεις και αλλεργικές αντιδράσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, το άσθμα και τις αυτοάνοσες διαταραχές όπως ο λύκος.

Πώς να διαχειριστείτε το στρες

Αναπνεύστε: Η νοραδρεναλίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων προκαλεί εφίδρωση, βαριά αναπνοή, ενώ παράλληλα αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Σταθείτε σωστά: Η όρθια και ευθεία στάση επιτρέπει στους πνεύμονες να γεμίσουν με αέρα, βελτιώνοντας την παροχή οξυγόνου στο σώμα και μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, δήλωσε ο καθηγητής Sheela Raja, κλινικός ψυχολόγος και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.

Αποφύγετε τον καφέ: Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, νευρικότητα και αυξημένο καρδιακό ρυθμό – που μπορεί να επιδεινώσει τα συναισθήματα του στρες, σημειώνει ο Δρ Mark Hyman.

Κινηθείτε: Η άσκηση απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις «ορμόνες της ευτυχίας», οι οποίες συμβάλουν στην εξισορρόπηση του άγχους κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων, σύμφωνα με την Ένωση Άγχους και Κατάθλιψης της Αμερικής.

Register and Claim Bonus at williamhill.com