Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Επτά πόνοι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσετε - Ποιες παθήσεις υποδεικνύουν

Ο πιο συχνός λόγος που επισκεπτόμαστε τον γιατρό είναι ο πόνος. Οξύς, ανεπαίσθητος, συνεχόμενος, διακοπτόμενος, ενοχλητικός ή μη σίγουρα κάτι κρύβει. Για αυτό και δεν πρέπει να αγνοείται και να καλύπτεται με κοινά παυσίπονα...

Οι επτά πόνοι, σύμφωνα με ειδικούς στην καρδιολογία, την εσωτερική παθολογία, τη γηριατρική και τη ψυχιατρική θα πρέπει να μας οδηγήσουν κατευθείαν στον γιατρό είναι οι εξής:

Δυνατός πονοκέφαλος

Δυνατός και ανεξήγητος πόνος στο κεφάλι που δεν θυμίζει παλαιότερο πονοκέφαλο μπορεί να σημαίνει: Ιγμορίτιδα, αιμορραγία ακόμη και όγκο στον εγκέφαλο, ενώ μπορεί να αποτελεί και ένδειξη για ύπαρξη ανευρίσματος.

Πόνος στο στήθος, τη γνάθο, τον ώμο, το μπράτσο και την κοιλιά

Πόνος στο στήθος ίσως υποδεικνύει πνευμονία ή έμφραγμα. Όμως, ενδείξεις για την ύπαρξη κάποιου καρδιολογικού προβλήματος αποτελούν και ο πόνος ή βάρος στο στήθος, ενοχλήματα ή πόνος στο λαιμό, στη γνάθο, στον αριστερό ώμο ή μπράτσο, καθώς και στο στομάχι.

Πόνος χαμηλά στη ράχη ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες

Πόνος χαμηλά στη ράχη ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες συνήθως οφείλεται στην αρθρίτιδα.

Ομως, οι πόνοι αυτοί αποτελούν και ενδείξεις για έμφραγμα, πρόβλημα στην κοιλιά, ακόμα και οξύς διαχωρισμός της αορτής.

Πολύ δυνατός πόνος στην κοιλιά

Πολύ δυνατός πόνος στην κοιλιά ίσως σημαίνει προβλήματα στη χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας, έλκος στο στομάχι ή αλλού στο πεπτικό, αποφράξεις των εντέρων ή και σκωληκοειδίτιδα. Εξουθενωτικός πόνος στη γάμπα Πόνος στη γάμπα μπορεί να αποτελεί σημάδι για τη δημιουργία θρόμβωσης σε φλέβα βαθιά στο πόδι.

Καυστικός πόνος στα πόδια

Η αίσθηση καψίματος στα πόδια, που παρομοιάζεται με τρύπημα από βελόνες, μπορεί να αποτελεί ένδειξη αδιάγνωστου διαβήτη.

Ασαφείς, διάχυτοι πόνοι

Συχνά οι διάχυτες ενοχλήσεις αποτελούν πολλές φορές ένδειξη κατάθλιψης.

Πηγή: onmed