Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Αγόρι με ειδικές ανάγκες παίζει πιάνο μόνο με τα μάτια του.

Το ότι η εικονική πραγματικότητα είναι πολλά υποσχόμενη και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις το ξέραμε. Το ότι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες όμως θα μπορούσε να παίξει πιάνο μόνο με την κίνηση των ματιών του, ούτε που το φανταζόμασταν.

Μια ιαπωνική εταιρεία, η Fove, η οποία κατασκευάζει κάσκες εικονικής πραγματικότητας, βρίσκεται πίσω από αυτό το κατόρθωμα, σε συνεργασία με επιστήμονες του ιαπωνικού πανεπιστημίου Tsukuba.

Αποφάσισε λοιπόν να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της προς όφελος κοινωνικό, διδάσκοντας ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες να παίζει πιάνο με τα μάτια του, μέσα από μια εφαρμογή, φορώντας μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας. Το αγόρι μετά από τετράμηνη εκπαίδευση, έπαιξε και στην πρώτη επίδειξη της εφαρμογής VR πριν λίγο καιρό.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Eye Play The Piano» και σύμφωνα με τη Guardian, ανιχνεύοντας απλά την κίνηση των ματιών του ατόμου που φοράει την συσκευή, τη μετατρέπει σε κίνηση, πατάει τα πλήκτρα και δημιουργείται τελικά ο ήχος.

Ωστόσο, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η ιδέα αυτή, η εταιρία προσπαθεί να συγκεντρώσει μέσω crowdfunding 10.000 ευρώ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: "Η ιδέα της έκφρασης μόνο με τις κινήσεις των ματιών μπορεί να βρει δεκάδες άλλες εφαρμογές που θα λειτουργήσουν προς όφελος των ανθρώπων".

πηγή: www.thetoc.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com