Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Αυτές είναι οι επτά χώρες που πρέπει να ξανασκεφτείς αν θες να τις επισκεφτείς.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό και διασκεδαστικό από το να προετοιμάζεσαι για ένα μακρινό ταξίδι. Ωστόσο υπάρχουν μέρη στο κόσμο που καλό είναι να τα αποφεύγετε. Ο λόγος είναι απλός: Είναι πολύ επικίνδυνα.

Παρά τις φυσικές ομορφιές και τον πλούτο που μπορεί να διαθέτουν, οι πιο κάτω χώρες πλήττονται από σοβαρά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, που τις καθιστούν επικίνδυνες τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους τους, όσο και για όσους θα ήθελαν να τις επισκεφτούν.

Συνήθως πρόκειται για χώρες που είναι αντιμέτωπες με προβλήματα όπως ο αναλφαβητισμός, η ανεργία, ανεξέλεγκτη οικονομία και φτώχεια, αποτελούν επίσης τόπους δράσης για διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ονδούρα

Ο κίνδυνος περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ο τόπος είναι επικίνδυνος, αυτό σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση. «Στριμωγμένη» στην Κεντρική Αμερική, ανάμεσα στην Γουατεμάλα, την Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδό, η Ονδούρα έχει να αντιμετωπίσει τους εισαγόμενους εμπόρους ναρκωτικών από το Μεξικό, τη βία ανάμεσα σε συμμορίες, δολοφονίες ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών και ανθρωποκτονίες. Δολοφονίες και πτώματα στη μέση του δρόμου, αποκεφαλισμοί και άφθονο πιστολίδι. Στατιστικά, καταγράφονται 19 δολοφονίες την ημέρα ενώ η αστυνομία αλλά και οι κυβερνήσεις αδυνατούν να ελέγξουν την άκρατη βια τη στιγμή μάλιστα που τα μέλη συμμοριών προειδοποιούν με κομμένα κεφάλια αφημένα στα σκαλοπάτια των σπιτιών τους.

Αφγανιστάν

Είναι ένα φανταστικό μέρος για πολλούς λόγους. Παρ 'όλα αυτά, σήμερα η χώρα αυτή δεν συνιστάται για τους τουρίστες. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία δεν μπορούν να προσφέρουν τουριστικά πακέτα στη χώρα καθώς οι τουρίστες διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους με τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης εξόρυξης πολύτιμων λίθων και των απαγωγών. Κερδίζουν επίσης ένα ποσό μεταξύ των 240 και των 360 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο ως λύτρα από τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν τους πολύτιμους λίθους από τα ορυχεία.

Ιράκ

Είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να πάνε εκεί για να απολαύσουν το τοπίο. Ωστόσο είναι ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους. Το μεταπολεμικό Ιράκ αντιμετωπίζει μία έξαρση εγκληματικότητας με δολοφονίες, απαγωγές, ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών πέραν της βίας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συρία

Το τοπίο της Συρίας είναι φανταστικό. Ωστόσο η Συρία είναι μία από τις χώρες που δεν πρέπει να επισκεφτείς. Ο λόγος είναι η τρομοκρατία και ο εμφύλιος πόλεμος. Η εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 στη Συρία έχει αρχίσει να προσλαμβάνει την εικόνα ενός μακροχρόνιου εμφυλίου πολέμου παρόμοιου με εκείνον του Λιβάνου. Ο Άσαντ έχει απολέσει τον έλεγχο σε τμήματα της βόρειας Συρίας, αλλά εξακολουθεί να ελέγχει τον Νότο, τα παράλια και τη Δαμασκό. Οι μάχες διεξάγονται κυρίως στον άξονα Χομς-Χάμα-Ιμπλίντ-Χαλέπι, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια από τις δύο πλευρές ελέγχει τις περιοχές αυτές.

Σομαλία

Η Σομαλία είναι ένα άλλο επικίνδυνο μέρος για να πάτε. Παρακολουθήστε την τελευταία ταινία με τον Τομ Χανκς, αν θέλετε να κατανοήσετε πλήρως τι γίνεται στη χώρα. Δεν υπάρχουν πρεσβείες των ΗΠΑ ή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σομαλία, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να ταξιδέψει κανείς εκεί.

Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα υποδέχεται τουρίστες. Ωστόσο, οι γυναίκες που παίρνουν το ρίσκο να πάνε στη Γουατεμάλα καλούνται να λάβουν επιπλέον φροντίδα. Το πρόβλημα είναι ότι οι βιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις συμβαίνουν πολύ συχνά. Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει στη Γουατεμάλα είναι το εμπόριο ναρκωτικών.

Ανταρκτική

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε περιοχές τόσο ασυνήθιστες και μοναδικές όπως η Ανταρκτική. Το τοπίο που θα δείτε εκεί θα κατακτήσει την καρδιά και το μυαλό σας μια για πάντα. Εκεί δεν υπάρχει πόλεμος ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ακραίες συνθήκες που υπάρχουν θα σας δυσκολέψουν αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε εκεί.

ΠΗΓΗ: wmnlife.com