Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Μια «Στάση Ζωής» στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα

Μια παλιά στάση λεωφορείου, ένα εγκαταλελειμμένο ρυπογόνο σκουπίδι δηλαδή, μετατράπηκε σε μια «Στάση Ζωής» που τοποθετήθηκε στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα, με σκοπό να συγκεντρώνονται ρούχα και αντικείμενα από τους συμπολίτες μας που δεν τα χρειάζονται πλέον και να τα παραλαμβάνουν εκείνοι που τα έχουν ανάγκη. «Άφησε ότι σου περισσεύει. Πάρε ότι χρειάζεσαι», όπως γράφει το μήνυμα πάνω στη «Στάση Ζωής».Η πρωτοβουλία έρχεται από το Δήμο Ιωαννιτών και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων και...
όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, «σκοπός είναι να υιοθετήσουμε όλοι μας μια στάση ζωής, βοηθώντας τον συνάνθρωπο».Οι καθηγητές και οι σπουδαστές του Τμήματος «Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων» του Δημόσιου ΙΕΚ πήραν μια εγκαταλελειμμένη στάση λεωφορείου, ένα παλιό και άχρηστο αντικείμενο και δημιούργησαν μια «Στάση Ζωής». Όπως είπε ο κ. Κολόκας «πήραν ένα έκτρωμα και δημιούργησαν ένα κόσμημα που νοηματοδοτεί το σκοπό μας, αυτόν της προσφοράς».Ο κ. Μιχάλης Αλεξίου, Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο «για την πρόσκληση και την προτροπή» και σημείωσε πως «το να μετατρέψουμε ένα άχρηστο κουβούκλιο σε μια Στάση Ζωής δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον εργαστηριακό τους κύκλο, αλλά και κοινωνική διάσταση».Ο κ. Βασίλης Βράστος, καθηγητής του Τμήματος «Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων» που υλοποίησε την ιδέα της Στάσης Ζωής, δήλωσε «πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας γιατί μιλάμε με πράξεις».

Θα υπάρξει και συνέχεια
Η δημιουργία της «Στάσης Ζωής» είναι μόνο η αρχή, καθώς υπάρχει η διάθεση από την πλευρά του Δήμου και του Δημόσιου ΙΕΚ, να συνεχιστεί η συνεργασία με στόχο αισθητικές παρεμβάσεις και ανακύκλωση - αξιοποίηση άχρηστων υλικών από το τμήμα αρχιτεκτονικής διακόσμησης.Όπως είπε ο κ. Κολόκας «υπάρχουν άχρηστα και εγκαταλελειμμένα υλικά που ρυπαίνουν και μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν μια αισθητική παρέμβαση. Η πρώτη αισθητική και λειτουργική παρέμβαση θα γίνει στην είσοδο του Περάματος, όπου θα ανακατασκευαστεί η στάση του αστικού.

Πηγή :  http://epirusgate.blogspot.gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα