Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

ΗΠΕΙΡΟΣ - Συνεχίζεται η αγωνία των εργαζομένων αλλά και το θρίλερ στο deal μεταξύ "Σκλαβενίτη" και "Carrefour-Mαρινόπουλος"

Συνεχίζεται η αγωνία των εργαζομένων στην πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Carrefour-Μαρινόπουλος" στην Ήπειρο, καθώς μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει 17 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, πολλοί εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία. Ταυτόχρονα όμως δύσκολες ώρες περνούν και οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται στα εναπομείναντα καταστήματα, ελπίζοντας να περάσει άμεσα η εταιρεία σε άλλα επιχειρηματικά χέρια, ώστε να διασφαλιστεί η εργασία τους. Σήμερα η εταιρεία δίνει...
μάχη προκειμένου να μην πτωχεύσει και λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είχε διαφανεί ότι θα έδινε η εταιρεία "Σκλαβενίτης" μέσω της εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Carrefour-Μαρινόπουλος". Όμως η προοπτική αυτή πάγωσε και σήμερα ο αγοραστής θέτει κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να προσωρήσει στην πολυπόθητη αγορά. Πιο συγκεκριμένα ζητά 1) κούρεμα των χρεών κατά τουλάχιστον 40%, 2) κούρεμα στους προμηθυτές της αλυσίδας, το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες που δάνειζαν την εταιρεία, 3) κεφαλαιοποίηση των ενδοεταιρικών δανείων και εξασφάλιση μακροχρόνια εξόφλησης των οφειλών στις τράπεζες σε βάθος 20 ετών, 4) κούρεμα στις οφειλές ενοικίνων που χρωστάει η εταιρεία για τα χίλια καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους της, μείωση 10% στα συγκεκριμένα μισθώματα και αποπληρωμή με δόσεις σε βάθος τριετίας τα ενοίκια του 2016. Πάντως είναι κοινό μυστικό πως αν το deal δεν ευοδωθεί, το λουκέτο δε θα αποφευχθεί, γεγονός που θα σημάνει ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία γενικότερα, καθώς θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά θα βληθούν και πολλές δεκάδες χιλιάδες προμηθευτές σε κάθε μεριά της χώρας, στους οποίους οφείλονται τεράστια ποσά, ενώ θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο.

Πηγή :  http://epirusgate.blogspot.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com