Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Πρότυπο σχολείο παραμένει η Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων

•Τον διαχωρισμό των πρότυπων από τα πειραματικά σχολεία ανακοίνωσε  ο Υπουργός Παιδείας, δίνοντας παράλληλα και διευκρινίσεις για τον τρόπο εισαγωγής.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλτάς, στα πειραματικά σχολεία από φέτος οι νέοι μαθητές θα εισαχθούν με κλήρωση και όχι με εξετάσεις όπως ισχύει σήμερα.
Πρότυπα θα παραμείνουν πέντε σχολεία με βάση την ιστορικότητά τους (η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, η Βαρβάκειος Σχολής, η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων, η Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και το Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων), ενώ ο τρόπος εισαγωγής για φέτος θα αποφασιστεί με βάση τη βούληση των ιδρυτών τους και έπειτα από διαβούλευση με τους διδάσκοντες σε αυτά αλλά και τους συλλόγους των αποφοίτων.
Τις σχετικές διαδικασίες θα φέρει σε πέρας η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, τα νέα μέλη της οποίας θα ορισθούν άμεσα, μετά την παραίτηση σύσσωμης της επιτροπής, η οποία γνωστοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Διευκρινίσεις σχετικά με την εισαγωγή των μαθητών έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και αρμόδιος για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Όπως σημείωσε, οι εξετάσεις ή η κλήρωση θα γίνονται μόνο στην εισαγωγική τάξη του σχολείου και όχι στα ενδιάμεσα στάδια, δηλαδή κατά την μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο και από το γυμνάσιο στο Λύκειο.
«Τυχόν κενά που θα δημιουργούνται θα πληρώνονται είτε με εξετάσεις είτε με κλήρωση, δηλαδή με την ισχύουσα διαδικασία», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι στο επίπεδο των προγραμμάτων των σχολείων αυτών δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή.

πηγή: www.proinoslogos.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com