Βρυξέλλες: Δείτε τους τρομοκράτες δευτερόλεπτα πριν το μακελειό

Βρυξέλλες: Δείτε τους τρομοκράτες δευτερόλεπτα πριν το μακελειό
Μία φωτογραφία-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου των Βρυξελλών Ζάβεντεμ έδωσε στη δημοσιότητα το βελγικό δίκτυο DH στην οποία απεικονίζονται οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες για το μακελειό στο αεροδρόμιο δευτερόλεπτα πριν ενεργοποιήσουν τις βόμβες που μεταφέρουν. 

Ο κάθε υπόπτος φοράει μόνο ένα γάντι στο αριστερό χέρι. Ισως να έκρυβαν εκει τους πυροκροτητές, αναφέρουν βελγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 

Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τον τρίτο ύποπτο θα διαπιστώσει ομοιότητες με τον Νατζίμ Λααχράουι, ο οποίος ήταν συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ήταν ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο τρίτος άνδρας που διακρίνεται στην φωτογραφία, λοιπόν, για τον οποίο οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, είναι πιθανό να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα πίσω από γυαλιά οράσεως και το καπέλο. 

 

Bόμβα γεμάτη καρφιά προκειμένου να έχουν περισσότερα θύματα πυροδότησαν οι τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ, σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο «VRT». To ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται γιατρούς του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου Leuven ύστερα από εξέταση των θυμάτων. Στα νύχια των θυμάτων βρέθηκαν υπολείμματα από βίδες...

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε καλάσνικοφ στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Βρυξελλών κάνουν έρευνες σε σπίτια της πρωτεύουσας, αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης. 

Παράλληλα, η βελγική Δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά στην έρευνα που διεξάγεται για τις δύο επιθέσεις.

Βέλγοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν δύο άνδρες στις Βρυξέλλες

 

Οι δύο βασικοί ύποπτοι
Βασικοί ύποπτοι για το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών, σε αεροδρόμιο και μετρό, θεωρούνται αυτήν την στιγμή δύο άντρες: οι Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί, όπως μεταδίδει η Telegraph.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι και για τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο. 

Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς δεν εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομίας στο Βέλγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με μια θεωρία που αναφέρει η Telegraph, οι δύο άνδρες, συνεργάτες του Αμπντεσλάμ, μπορεί να βιάστηκαν να εξαπολύσουν τις σημερινές επιθέσεις, φοβούμενοι ότι κατά την ανάκριση ο εγκέφαλος του Παρισιού θα «έσπαγε» και θα αποκάλυπτε την κρυψώνα τους.

Ο Λααχράουι, ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπνεσλάμ. 

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Ο Αμπρινί είναι ένας 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ αμέσως πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο terrormonitor.org η τρομοκρατική οργάνωση στο μήνυμά της απειλεί για να τρομοκρατικά «χτυπήματα» σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Να περιμένετε και άλλες βόμβες και άλλους νεκρούς. Σύντομα και στην Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα Καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση», είναι μόνο ένα τμήμα των απειλών που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.