“Ισοπεδώνει” Τουρκομάνους και τζιχαντιστές ο Πούτιν


«Διπλή γλώσσα» έναντι της Μόσχας χρησιμοποιεί ο Ερντογάν: Την προειδοποιεί να μην παίζει με τη φωτιά, αλλά ταυτοχρόνως σχεδόν εκλιπαρεί για τετ α τετ με τον Πούτιν, ο οποίος, όμως, αρνείται απαιτώντας δημόσια συγνώμη από την Άγκυρα για την κατάρριψη τού Σουχόι. 

Το Κρεμλίνο δείχνει τα δόντια του στην Άγκυρα και με στρατιωτικές ενέργειες εντός τού συριακού εδάφους, όπου η ρωσική δύναμη πυρός ενισχύθηκε  με συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-400. 

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί 

Η πανίσχυρη ρωσική πολεμική μηχανή με καταιγιστικούς βομβαρδισμούς έχει ισοπεδώσει το πεδίο δράσης των Τουρκομάνων ανταρτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον των Ρώσων πιλότων του Su-24 καθώς έπεφταν με αλεξίπτωτα.

Είναι τόσο σφοδροί και παρατεταμένοι οι βομβαρδισμοί , που εκατοντάδες άμαχοι Τουρκομάνοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους κι αναζητούν καταφύγιο στα βουνά.

Τη φωτιά της ρωσο-τουρκικής σύγκρουσης αναμένεται να φουντώσει και η αποκάλυψη ότι τον 45χρονο πιλότο του Su-24 σκότωσε ο Αλπασλάν Τσελίκ, ο οποίος είναι Τούρκος πολίτης και γιος δημάρχου της περιοχής Ελαζίγκ , σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Russia Today.

 Ήδη η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει συστηματικά πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών και αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν καύσιμα και άλλα υλικά μεταξύ Τουρκίας και τζιχαντιστών, όπως αποκάλυψαν και δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι.  

Ο πρόεδρος Πούτιν κατήγγειλε δημοσίως ότι υπάρχει «ζωντανός» αγωγός πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους, που χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές ενώ  Ρώσος διοικητής υποστήριξε δημόσια ότι τα τουρκικά F-16 είχαν στήσει ενέδρα στο ρωσικό Σουχόι, λαμβάνοντας από το ΝΑΤΟ το σχέδιο πτήσης του που είχαν υποβάλει οι Ρώσοι στο πλαίσιο της συνεργασίας για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Διαφορετικά, ισχυρίζεται ο Ρώσος διοικητής, δεν θα προλάβαιναν τα τουρκικά αεροσκάφη το ρωσικό βομβαρδιστικό. Και φυσικά η Μόσχα λέει σε όλους τους τόνους ότι οι ηχογραφήσεις που δημοσιεύθηκαν ότι δήθεν ειδοποιήθηκαν οι Ρώσοι πιλότοι να απομακρυνθούν είναι πλαστές.

Ο 45χρονος πιλότος Όλεγκ Πεσκόφ, του οποίου η σορός βεβηλώθηκε, ανακηρύχθηκε σε ήρωα της Ρωσίας κι όπως είπε ο αδελφός του τα παιδιά του, ένα 16χρονο κορίτσι κι ένα οκτάχρονο αγόρι, δεν πιστεύουν ότι ο πατέρας τους σκοτώθηκε. Ο πλοηγός του στο μοιραίο Σουχόι 24 που διασώθηκε υπόσχεται μόλις αναρρώσει εκδίκηση.

Αντιαεροπορική ομπρέλα με συστοιχίες S-400 

Εντυπωσιακή είναι η δύναμη πυρός που έχει συγκεντρώσει η Ρωσία εντός τού συριακού εδάφους και συνεχίζει να ενισχύει. 

Γιγαντιαία μεταγωγικά μετέφεραν στη βάση της Λαττάκειας τις πρώτες συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-400. Ήδη αναπτύχθηκαν στο ελάχιστο βεληνεκές των 250 χιλιομέτρων που ελέγχει πάνω από τη μισή Μέση Ανατολή. 

Το μέγιστο βεληνεκές υπερκαλύπτει όλες τις σημαντικές αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας και ελέγχει πλήρως το μισό Ισραήλ, την Ιορδανία, τη Συρία αλλά και την Κύπρο. 

Οι S-400, οι οποίοι- μαζί με τα πυραυλικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα πάνω σε πολεμικά πλοία της Μόσχας, στη Μεσόγειο, θα αποτελέσουν την αιχμή τού δόρατος της πολυεθνικής συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών. Ήδη, μεγάλες δυνάμεις σπεύδουν η μία μετά την άλλη να συμμετάσχουν στη Συμμαχία. 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένει το πράσινο φως για συμμετοχή στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, η, δε, Γαλλία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς, την ώρα που Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν Κούρδους Πεσμεργκά για την τελική μάχη με το Ισλαμικό Κράτος.

Register and Claim Bonus at williamhill.com