Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Τelegraph: Απίστευτο, μέσα σε έξι ημέρες πέρασαν 56.000 μετανάστες από την Ελλάδα

Τα νερά της Μεσογείου είναι πλέον μαρτυρικά διότι μπορούν να αφηγηθούν ιστορίες σκληρές και δίχως καλό τέλος. Αυτά τα νερά μετέφεραν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, 56.000 πρόσφυγες τις τελευταίες έξι ημέρες.

Όπως αναφέρει η Telegraph, αυτός ο αριθμός μεταναστών καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες να ακολουθεί τη γνωστή πορεία από την Τουρκία προς την Ελλάδα και πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ του έτους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών προέρχονται από τη Συρία και έφτασαν με κάθε τρόπο στη Λέσβο, τη Χίο και τα άλλα ελληνικά νησιά. Το γεγονός ότι ο καιρός επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα, προκαλεί ρίγη ανησυχίας στις ομάδες διάσωσης και υποδοχής, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για ασθένειες, πνιγμούς και θανάτους από το κρύο. Κι όμως, ούτε αυτό πτοεί τους απελπισμένους Σύρους να φύγουν άρον άρον από τη φλεγόμενη πατρίδα τους.

Η εφημερίδα αναφέρει πως την ώρα που αυξάνεται το κύμα εισόδου, η ΕΕ αδυνατεί να χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική ως προς ποια θα είναι η απάντησή της. Η Μέρκελ φαίνεται να έχει λάβει την εντολή να ακολουθήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση από ό,τι πρόσφατα. Μετά την Ουγγαρία και την Κροατία που έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα σύνορά τους, τώρα και η Σλοβενία επιθυμεί να πράξει το ίδιο στα σύνορα με την Κροατία. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε τόσους πολλούς μετανάστες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», αναφέρει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίτο Τσέραρ. Η Ύπατεια Αρμοστεία του ΟΗΕ, αρμόδια για τους μετανάστες, σημειώνει πως οι περισσότεροι μετανάστες έρχονται από τη Συρία και αρκετοί από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ωστόσο δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για την αυξανόμενη ροή των μεταναστών το τελευταίο διάστημα. Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος στη Συρία όσο θα τραβάει σε μάκρος, τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού να αισθάνεται το πνιγηρό αίσθημα της επικείμενης εξορίας και την απόγνωσης που μόνο η φυγή προς τη θάλασσα μπορεί να κατευνάσει.

Επιπλέον, οι ρωσικές επιθέσεις από αέρος έχουν επιτείνει το ήδη σημαντικό πρόβλημα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν μια μαζική αποχώρηση των Σύρων από τη χώρα τους, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το κύμα θα το υποστεί η Ευρώπη. Μόνο στην Τουρκία είναι καταγεγραμμένοι δύο εκατομμύρια πρόσφυγες και ο αριθμός ολοένα και μεγαλώνει.

 

Πηγή : .http://www.iefimerida.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com