Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλαλούμ με το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την Κυριακή το ΚΥΣΟΙΠ ανακοίνωσε την αναστολή του μέτρου μόνο για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία - Μέσα σε λίγα λεπτά όμως η αναφορά στο μέτρο εξαφανίστηκε - Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει το «πάγωμα» του μέτρου μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα

Πλήρης φαίνεται να είναι η σύγχυση στην κυβέρνηση για το τι θα συμβεί τελικά με το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τη σύγχυση επέτεινε το χθεσινό ράβε-ξήλωνε του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής το οποίο στην πρώτη ανακοίνωσή του το απόγευμα της Κυριακής διακήρυττε ότι το μέτρο εξετάζεται και ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε να μην επιβληθεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

«Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία» έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε διορθωτική ανακοίνωση στην οποία η επίμαχη παράγραφος είχε πλήρως εξαφανιστεί και τα σημεία που συζητήθηκαν είχαν γίνει από τέσσερα, τρία.

Οι τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, που επικαλούνται οι εφημερίδες Τα ΝΕΑ και Έθνος αναφέρουν ότι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του με την οποία θα γίνει η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων θα ανακοινώσει το «πάγωμα» των μέτρων μέχρι την εύρεση ισοδυνάμων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε για πολλές ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με το βλέμμα στραμένο στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα αποφύγει επώδυνα μέτρα όπως το δυσβάσταχτο βάρος στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Σχετικά Άρθρα