Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Κλειστά παραμένουν 272 σχολεία σε όλη τη χώρα -Δεν έχουν δασκάλους

Μπορεί να έχουμε φτάσει στην τρίτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σχολεία σε όλη την επικράτεια που δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στο ακριτικό Καστελλόριζο τα σχολεία δεν έχουν δάσκαλο και ουσιαστικά δεν λειτούργησαν χθες. Ούτε στην Τέλεδο ούτε στη Χάλκη ούτε στο Αγαθονήσι. Η κατάσταση είναι ίδια σε 37 σχολεία στον νομό Ηρακλείου , 52 σχολεία των Κυκλάδων, 35 της Εύβοιας.

Στο ... 272 σταμάτησε τελικά η καταμέτρηση των σχολείων σε όλη τη χώρα που παρέμειναν χθες κλειστά, καταδεικνύοντας την κατάντια του ελληνικού κράτους. «Τι να πω; Νομίζω ότι και μόνον το γεγονός ότι το σχολείο δεν έχει δάσκαλο τα λέει όλα για το ενδιαφέρον και την ετοιμότητα του υπουργείου Παιδείας να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του», δήλωσε μιλώντας χθες στην «Κ» ο αντιδήμαρχος του Αγαθονησίου Ιωάννης Κανέλλης. Συνολικά, τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι περίπου 14.500, δηλαδή πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις για 14.000.

Μαζί με τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο συνολικός αριθμός των κενών ξεπερνά τις 21.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, συνολικά 272 νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής δεν έχουν εκπαιδευτικούς και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Με βάση τα στοιχεία του αιρετού εκπροσώπου στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας, Βασίλη Παληγιάννη, τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 14.499. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 10.796 ελλείψεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία (3.640 δάσκαλοι, 1660 νηπιαγωγοί, 1.161 αγγλικών και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων), 1.822 σε σχολεία ειδικής αγωγής και 1.881 ελλείψεις ανά περιφέρεια και νομό, ενδεικτικά στον νομό Ηρακλείου λείπουν 305 δάσκαλοι και 202 νηπιαγωγοί, στη Δυτική Αττική 281 δάσκαλοι και 69 νηπιαγωγοί, στην Αιτωλοακαρνανία 280 δάσκαλοι και 131 νηπιαγωγοί.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com