Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Σε χαμηλό… βαρομετρικό το αεροδρόμιο Ιωαννίνων… Απογειώθηκε το Άκτιο

Ξεπέρασαν τα 34,7 εκατ. οι επιβάτες που διακινήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο από τα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αν όμως σ' αυτό τον χάρτη, που αποτυπώνει την αύξηση αφίξεων και τουριστών, αναζητήσει κάποιος το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, θα το συναντήσει στις τελευταίες θέσεις, να συναγωνίζεται εκείνο της Καρπάθου!!

Το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου διακινήθηκαν συνολικά από τα ελληνικά αεροδρόμια 34,7 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 31,2 εκατομμύρια επιβάτες το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 9,7%.

Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, είναι αυτό που καταγράφει απόλυτα μηδενικά στις αφίξεις εξωτερικού.

Οι αφίξεις από το εσωτερικό, με μηνιαία κίνηση περίπου 4.000 επιβάτες, είναι αυτές που το κρατούν ακόμη ζωντανό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τους προηγούμενους μήνες, φιλοξενήθηκαν στα Γιάννινα αρκετά και μεγάλα συνέδρια, γεγονός που συνέβαλε ώστε η κίνηση να κρατηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Όμως γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι με αυτές τις συνθήκες το αεροδρόμιο είναι αδύνατο να απογειωθεί.

Και για να γίνει απολύτως αντιληπτή η θλιβερή πραγματικότητα αρκεί να αναφερθεί ότι τον Μάιο, οι αφίξεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι μηδενικές, ενώ στο Άκτιο ανέρχονται στις 21.354.

Τον Ιούνιο στο Άκτιο έφτασαν από το εξωτερικό 37.800 επιβάτες και τον Ιούλιο 45.316!!!

Το αεροδρόμιο του Ακτίου, επιλέγει από τον μεγαλύτερο όγκο ξένων τουριστών που επιλέγουν για τις διακοπές τους, πέρα από την Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Πάργα και τη Θεσπρωτία.

Οι αριθμοί μάλλον είναι αρκετοί για να καταδείξουν τον κίνδυνο, μέσα στα επόμενα χρόνια να μπει λουκέτο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Άλλωστε η συρρίκνωση της επιβατικής κίνησης προβλέπεται ραγδαία με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού...

Για τη συνεχή υποβάθμιση του αεροδρομίου προφανώς δεν ευθύνονται μόνο οι μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού κι επέκτασης.

Και το σύνολο των τοπικών φορέων πέρα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί διεθνούς αεροδρομίου, έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης...

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com