Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία η προεκλογική μάχη των κομμάτων - απόψε το ντιμπέιτ Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Στην τελική ευθεία μπαίνει αυτή την εβδομάδα η προεκλογική μάχη εν όψει της αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων προγραμματίζουν σειρά ομιλιών και δημοσίων εμφανίσεων, ενώ απόψε, στις 9 το βράδυ, θα διεξαχθεί η τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οι... κόκκινες κάρτες του ντιμπέιτ

Το ντιμπέιτ, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ώρες, θα έχει δύο καινοτομίες: οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα κρατούν «κόκκινες κάρτες» και θα μπορούν να κάνουν απευθείας διάλογο.

Ειδικότερα, οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούν να σχολιάζουν τις απαντήσεις ο ένας του άλλου.

Το σκηνικό θα είναι το ίδιο, με τους έξι δημοσιογράφους από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να ρωτούν τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τα μείζονα θέματα της προεκλογικής περιόδου. Τη συζήτηση θα συντονίζει και πάλι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.

Αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν έξι ειδικές θεματικές ενότητες, όπως στο προηγούμενο ντιμπέιτ, αλλά μόνο δυο οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Οι δυο ενότητες θα αφορούν στην εσωτερική και την εξωτερική πολιτική και κάθε δημοσιογράφος θα θέτει μία ερώτηση για εσωτερικά θέματα και μία για εξωτερικά, συνολικά 12 ερωτήσεις για τους έξι δημοσιογράφους.

Προκειμένου να «ζωντανέψει» η συζήτηση, ο κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα τριών σχολίων σε κάθε ενότητα επί των απαντήσεων που θα δίνει ο άλλος αρχηγός.

Σε αυτή την τηλεμαχία δικαίωμα ερώτησης θα έχει και ο συντονιστής, ωστόσο η ερώτηση θα είναι η ίδια και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Το ντιμπέιτ θα ολοκληρωθεί με τα μηνύματα των δύο πολιτικών αρχηγών προς τους πολίτες, με το καθένα να έχει διάρκεια δύο λεπτών.

Εντατικά μαθήματα

Και γι' αυτήν την τηλεοπτική αναμέτρηση ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται με τη βοήθεια του στενού του συνεργάτη Νίκου Παππά, του Αγγελου Τσέκερη απο το γραφείο Τυπου του, του Νίκου Φίλη, της Όλγας Γεροβασίλη και του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζει την εμφάνισή του με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον Νίκο Καραχάλιο που έχει την ευθύνη στρατηγικής επικοινωνίας, τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, την Πηνελόπη Γαβρά και τον Πελοπίδα Καλλίρη.

Ιδιαίτερη φροντίδα από τους «προπονητές» των δυο αρχηγών αφιερώνεται στο ρυθμό ομιλίας και κυρίως στο πώς να μην ξεπερνούν το όριο των 90 δευτερολέπτων.

Ο φυσικός ρυθμός ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα εκτός ντιμπέιτ είναι 180 λέξεις στα 90 δευτερόλεπτα. Στο πρώτο ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ρυθμό ομιλίας 235 λέξεις στα 100 δευτερόλεπτα.

Γι' αυτό, οκτώ φορές στις 12 απαντήσεις που έδωσε ο συντονιστής του υπενθύμισε ότι πρέπει να τελειώσει. Τα αντίστοιχα σκορ και ρεκόρ για τον Βαγγέλη Μειμαράκη είναι: Φυσικός ρυθμος ομιλίας 192 λέξεις στα 90 δευτερόλεπτα.

Στο πρώτο ντιμπέιτ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κατά μέσο όρο 203 λέξεις σε 95 δευτερόλεπτα και για αυτό ο συντονιστής τον διέκοψε δυο φορές υπενθυμίζοντάς του ότι πέρασε τον χρόνο.

Πηγή: http://www.tanea.gr/

Σχετικά Άρθρα