Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Φτωχή η ατζέντα για την Ήπειρο… Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στον Μειμάρακη

Με πολύ φτωχή ατζέντα για την Ήπειρο, ολοκληρώθηκε η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννινα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία, στοχοποιώντας προσωπικά τον Βαγγέλη Μειμαράκη και ζήτησε ισχυρή στήριξη του κόμματός του στις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφιέρωσε ένα μικρό μέρος της ομιλίας του στα θέματα της Ηπείρου, χωρίς να αγγίξει κανένα από τα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι αυτό των υποδομών, του αεροδρομίου, του αγωγού φυσικού αερίου, του ρυθμιστικού ή της λίμνης.

Όμως θυμήθηκε τη δέσμευσή του για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και επτά μήνες μετά την διακυβέρνηση της χώρας από τον ίδιο την επανέλαβε: Παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ήπειρος στο τομέα ειδικά της ζωϊκής παραγωγής τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, όπως για παράδειγμα η διάλυση της ΑΤΕ και το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, έχουμε σοβαρή συρρίκνωσή της. Δεν ξεχνάμε λοιπόν την δέσμευσή μας να το διερευνήσουμε και να αποδώσουμε ευθύνες.
Κατά τα λοιπά, αναφέρθηκε στη Μεταλλουργική, το μέλλον της οποίας εξετάζεται πολύ προσεκτικά, στην ακύρωση αδειοδότησης της μονάδας βιομάζας στα Μάρμαρα, στις παρεμβάσεις για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, στο άνογιμα του θεάτρου της Δωδώνης για δύο παραστάσεις και στα βοσκοτόπια.

Με εξαίρεση λοιπόν, αυτό το μικρό μέρος της ομιλίας του, η υπόλοιπη ήταν επικεντρωμένη στα κεντρικά θέματα.

Μάλιστα από τα Γιάννινα ο κ. Τσίπρας σήκωσε σημαία εναντίον της διαφθοράς, κάνοντας λόγο για τους Μέτερνιχ της Ευρώπης, για εθνικούς εργολάβους, οι εθνικοί εργολάβοι, για βαρόνους των ΜΜΕ, δεξιοτέχνες της μίζας, επιχειρηματίες που πλουτίζουν απομυζώντας το κράτος, και κομματάρχες που βασιλεύουν με το ρουσφέτι και τον κομματισμό.
Ολομέτωπη ήταν η επίθεσή του στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης και το κόμμα του δεν είναι μόνο εκπρόσωποι του πιο σκληρού ευρωπαϊκού συντηρητικού λόμπι. Είναι εκπρόσωποι της καθυστέρησης, του παλιού, της φθοράς, της διαπλοκής, των σκανδάλων.

Δεν ζητάμε πολλούς. Ζητάμε δύο παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός το Γενάρη, να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροι του συστήματος.

Από τα Γιάννινα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην πρόσκληση του Βαγγέλη Μειμαράκη, να συνομιλήσουν.: «Να έρθει στην Κουμουνδούρου να τον κεράσουμε και καφέ, αλλά την αλαζονεία της εξουσίας δεν την έχει αποβάλει. Δεν αλλάζει συνήθειες»., είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκα μάλιστα την χθεσινή τηλεμαχία: «Τον είδατε τον κύριο Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ. Και τον ακούσατε. Κανένα πρόγραμμα, καμιά αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος, τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής».

Υποστήριξε ότι η ΝΔ «κρύβει λόγια για το σκοπό της, που είναι ένας: Η αντιδραστική παλινόρθωση» και πρόσθεσε: «Και μη τους βλέπετε τώρα που παρουσιάζονται γλυκείς και θέλουνε λένε να τα βρούμε και να πιούμε και κάνα καφέ στη Κουμουνδούρου. Αυτή είναι η μάσκα που φοράνε πριν τις εκλογές. Η επιστροφή τους θα συνοδεύεται αυτή τη φορά όχι μόνο από την επιστροφή στα παλιά και ολέθρια, αλλά και από την εκδικητικότητα απέναντι στο λαό γιατί στάθηκε όρθιος».

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα είπε ότι «χθες του ξέφυγε του κου Μεϊμαράκη και είπε ότι τη προηγούμενη φορά δε τα κατάφερνε γιατί δεν είχαν αυτοδυναμία. Γιατί πόσο να τη φορέσει τη προβιά ο λύκος, κάποια στιγμή θα του ξεφύγει αυτό που κρύβει μέσα του. Κι ας μιλάει για συνεργασίες, δε τις πιστεύει. Τα λέει μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλαζονικός. Αλλά υπήρξε μεγαλύτερη αλαζονεία από την αλαζονεία της εξουσίας αυτών των ίδιων ανθρώπων τόσες δεκαετίες τώρα;».

tsipras segia3

tsipras segia1

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com