Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκλεισε αυτοκινητόδρομος στην Αυστρία λόγω πεζών προσφύγων - Αριθμοί ρεκόρ στα Βαλκάνια

Οι αυστριακές αρχές έκλεισαν εθνική οδό στα σύνορα με την Ουγγαία καθώς δεκάδες πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει με τα πόδια από την ουγγρική πλευρά για να φτάσουν στη Βιέννη. Την ίδια ώρα, στο λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο» οι αριθμοί προσφύγων που βρίσκονται καθ' οδόν για τη δυτική Ευρώπη αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ.

Οι αυστριακές αρχές προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής στο κλείσιμο της εθνικής Α4, στο συνοριακό πέρασμα τυ Νίκελσντορφ εξαιτίας του «τεράστιου αριθμού προσώπων στην περιοχή», όπως ανέφεραν.

Μόνο από τα μεσάνυχτα της μέχρι το πρωί, από το σημείο είχαν περάσει 3.670 πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός ήταν επιπλέον των 7.500 που είχαν φτάσει ολόκληρη την Πέμπτη.

Το ρεύμα προσφύγων δεν έχει κάμψει ούτε η βροχή ούτε η σκληρή στάση της Ουγγαρίας.

Αύξηση των αριθμών καταγράφεται σε όλο το μήκος της διαδρομής που ξεκινά (στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων) από τα ελληνικά νησιά: Οι σερβικές αρχές ανέφεραν το πρωί της Παρασκευής πως την προηγούμενη ημέρα είχαν καταγραφεί 5.540 πρόσφυγες να φτάνουν στη χώρα από την πΓΔΜ -στα σύνορα της οποίας είχε σημειωθεί ένταση.

Ο αριθμός αυτός, κατά το Βελιγράδι, είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί για μόνο μία ημέρα. Κατά μέσο όρο, τα σύνορα περνούσαν 2.000 πρόσφυγες την ημέρα.

Πηγή: http://www.tanea.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com