Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Πρώτο κουδούνι με έως και 6.500 θέσεις εκπαιδευτικών κενές

Με 6.000 έως 6.500 κενές θέσεις εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης να τις καλύψει, ξεκινά το νέο σχολικό έτος το πρωί της Παρασκευής.

Όπως παραδέχθηκε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου η υπηρεσιακή υπουργός παιδείας κ.Φρόσω Κιάου, τα κενά που απομένουν, παρά τους 19.000 αναπληρωτές που εξασφάλισε η κυβέρνηση από κονδύλια του ΕΣΠΑ, του προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα φτάσουν ίσως και τις 6.500 σε όλη τη χώρα.

Αυτό οφείλεται αφενός στις 3.350 περίπου συνταξιοδοτήσεις (έως τον Αύγουστο 2015) και στα κενά που είχαν διαπιστωθεί και την προηγούμενη χρονιά, αφετέρου δε στους περιορισμούς των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κυρίως ως προς την κατανομή τους ανά περιφέρεια. Τα κενά αυτά αφορούν κυρίως ειδικές δράσεις. Σε περίπτωση που ορισμένα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά δεν καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, το υπουργείο θα καταβάλει προσπάθεια να τα καλύψει σταδιακά από εθνικούς πόρους.

Μάλιστα δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ελάχιστα σχολεία να μην μπορέσουν καν να ανοίξουν την Παρασκευή, ωστόσο η κ.Κιάου διαβεβαίωσε ότι οι όποιες ελλείψεις θα καλυφθούν σύντομα, εντός Σεπτεμβρίου, με αναπληρωτές. Η οριστική τοποθέτηση των αναπληρωτών και ωρομισθίων θα γίνει τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές. Μετά την εκπνοή της
προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (11.09.2015˙ σημειώνεται ότι αναμένονται περισσότερες από 160.000 αιτήσεις), θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες στις 14.09.2015 και θα εξεταστούν εν συνεχεία οι ενστάσεις.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των αναπληρωτών, τουλάχιστον τόσων όσοι ήταν τη χρονιά 2014-2015. Κατ’ απόλυτη προτεραιότητα θα αναρτηθούν οι πίνακες των αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων, βασικών ειδικοτήτων (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί), καθώς και των μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές.
Οι ελλείψεις αναμένεται να εμφανιστούν κυρίως στα Ολοήμερα, τα ειδικά Σχολεία και σε διάφορες ειδικότητες σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Η κ. Κιάου χαρακτήρισε «αγώνα δρόμου» το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και επεσήμανε ότι «στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ
καλό δρόμο». Είπε ακόμα οτι εξασφαλίστηκαν και κονδύλια για καθαρίστριες και μεταφορές μαθητών.

Τέλος, για τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η σχετική εγκύκλιος θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών, η οποία ξεκίνησε ήδη.

Πηγή: http://www.tanea.gr/ 

Register and Claim Bonus at williamhill.com