Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Έρευνα: Αυτές οι τροφές θα σας εξασφαλίσουν καλή ακοή!

Η σταδιακή απώλεια της ακοής είναι φυσιολογική καθώς μεγαλώνουμε, όμως δεν είναι απίθανο τέτοιου είδους προβλήματα να εμφανιστούν και σε μικρή ηλικία. Η δυνατή μουσική ή τα πολύωρα τηλεφωνήματα, για παράδειγμα, μπορούν να εξασθενίσουν την ακοή από πολύ νωρίς.
Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τα αυτιά μας από ανεπανόρθωτες βλάβες εάν προσέξουμε τις διατροφικές μας επιλογές. Αναλύοντας δεδομένα που αφορούσαν σε 65.215 νοσηλεύτριες και κάλυπταν μία περίοδο 18 ετών, οι ερευνητές από το νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital της Βοστόνης διαπίστωσαν ότι όσες έτρωγαν το περισσότερο ψάρι ήταν και αυτές που αντιμετώπιζαν το μικρότερο κίνδυνο απώλειας της ακοής τους μεγαλώνοντας!
Μάλιστα, το ψάρι φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο απώλειας ακοής κατά 20% εάν καταναλώνεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που μας παρέχει το ψάρι προστατεύουν τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα μάτια, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν και στην πρόληψη του καρκίνου, του διαβήτη, της αρθρίτιδας, της άνοιας καθώς και της κατάθλιψης.
Η Δρ Σάρον Κάρχαν, μία από τους βασικούς συντάκτες της μελέτης, υποστηρίζει πως κάθε είδος ψαριού (π.χ τόνος ή θαλασσινά) είναι ωφέλιμο και μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια ακοής. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε το ψάρι βραστό ή ψητό, καθώς το λάδι που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα διασπά τα Ω-3 λιπαρά οξέα και καταστρέφει την θρεπτική τους αξία.

Πηγή: http://www.neolaia.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com