Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Ζητήθηκαν 8.000 πιστώσεις αναπληρωτών

Δίνεται το «πράσινο φως» για τις 12.000 πιστώσεις του ΕΣΠΑ.
Οι υπηρεσίες και η ηγεσία του υπουργείου συνεχίζουν να εργάζονται συστηματικά και στοχευμένα, ώστε η έναρξη του σχολικού έτους που έχει οριστεί, ως γνωστόν, για τις 11 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, υπερβαίνοντας τις (τυχόν) δυσκολίες που προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, με δασκάλους και καθηγητές που θα βρίσκονται ήδη στα σχολεία τους για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα: ήδη, χθες, ενεκρίθη από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε το υπουργείο προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ο δε σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Όσον αφορά την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών, σημειώνονται τα εξής: οι 12.000 θέσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, ειδικά σχολεία κ.λπ. θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε και θα εκδοθεί η σχετική Π.Υ.Σ. για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψή τους. Οι δε 8.000 θέσεις που ζητήθηκαν κατ’ εξαίρεση από το υπουργείο πρέπει και αναμένεται να καλυφθούν από εθνικούς πόρους.

Το υπουργείο διαψεύδει τα υπερβολικά και πολλές φορές κακοπροαίρετα δημοσιεύματα και δηλώσεις, που πιθανόν αναστατώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα, και καθησυχάζει τους μαθητές και τους γονείς ότι γίνονται από πλευράς του όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com