Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορτσάκης: Το δίλημμα «σουβλάκι ή Παιδεία» δεν υπάρχει

Την έντονη αντίδρασή του για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση εξέφρασε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, ζητώντας να απαλειφθεί τελείως ο φόρος.

«Το θέμα του 23% το σηκώσαμε πολύ, ιδίως στον τομέα της παιδείας της ΝΔ, μαζί με την κυρία Σπυράκη. Κάναμε μια επιστολή στον υπεύθυνο, τον Κομισάριο για την Παιδεία και σε όλους τους Υπουργούς Παιδείας και στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας, εδώ, στον Υπουργό Οικονομικών, για να βρούμε ισοδύναμα. Το σηκώσαμε στο πλαίσιο της Παιδείας, όπως έχουμε σηκώσει πάρα πολλά θέματα για το δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση, από μια κομματική σκοπιμότητα, δεν θέλει να επιβάλλει τον φόρο τώρα. Λέει ακόμα μια φορά ψέματα στον κόσμο, από τα τόσα πολλά που έχει συνηθίσει να λέει και λέει στον κόσμο «δεν θα σου βάλω τώρα το φόρο, ψήφισε πρώτα κι ύστερα θα δεις τι θα πάθεις». Αυτό ακριβώς συμβαίνει», ανέφερε ο κ. Φορτσάκης στον «BHMA FM» και σημείωσε πως «το δίλημμα «σουβλάκι ή Παιδεία» δεν υπάρχει, είναι ανόητο δίλημμα».

«Εμείς συναινούμε στο να απαλειφθεί ο φόρος τελείως και όχι στο να παγώσει. Πετύχαμε το πάγωμα για δύο μήνες, διότι η Κομισιόν ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, η οποία θα καταλήξει. Εάν δεν καταλήξει η έρευνα, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα πει η Κομισιόν. Ναι, αυτό θα γίνει (σ.σ.: θα παραμείνει «παγωμένος»). Απαγορεύεται κατά τη δική μας γνώμη (να επιβληθεί ΦΠΑ στην Παιδεία) και κατά την ανάγνωση της Οδηγίας και αυτό ακριβώς είναι επί του οποίου θα αποφανθεί η Κομισιόν, γι’ αυτό και «πάγωσε». Η Κομισιόν, όπως ξέρετε, δεν απαντάει σε πέντε λεπτά, κάνει έρευνα για το θέμα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν υπάρχει ΦΠΑ στην Παιδεία, ούτε ο παραμικρός. Αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές που έγινε στην Ελλάδα και έγινε κατά τρόπο τελείως ιδεοληπτικό, διότι έγινε με πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, δήθεν για να αντισταθμιστεί η μείωση του ΦΠΑ στο κρέας». «Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, το δίλημμα "σουβλάκι ή Παιδεία" δεν υπάρχει, είναι ανόητο δίλημμα. Εάν απορριφθεί το ελληνικό αίτημα, θα εισπραχθεί και αναδρομικά», κατέληξε.

Πηγή: http://www.antenna.gr/

Σχετικά Άρθρα