Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεμάτη μετανάστες η πλατεία Βικτωρίας ενώ η Τασία... γράφει ιστορία

Την ώρα που Σύροι, Αφγανοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί γεμίζουν την πλατεία η αρμόδια υπουργός απαντά στην κραυγή αγωνίας των δημάρχων με την απίστευτη ατάκα: Αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η Ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα

Σε υπαίθριο καταυλισμό μετατράπηκε το πρωί της Πέμπτης η πλατεία Βικτωρίας θυμίζοντας ανάλογες εικόνες πριν από μερικές εβδομάδες στο πεδίον του Άρεως.
Δεκάδες Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Πακιστανοί έφτασαν στην πλατεία αφού πρώτα ταξίδεψαν από την Κω, τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη στον Πειραιά.

Και ενώ όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος στην Αθήνα οι μετανάστες συνωστίζονται με σκηνές, σλίπινγκ μπαγκ ή μόνο με πετσέτες για να κάθονται η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου καυχιέται ότι «γράφει ιστορία».

Την απίστευτη αυτή ατάκα χρησιμοποίησε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ως επιχείρημα στους «κεραυνούς» των δημάρχων σχεδόν από όλη τη χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση στα γραφεία της ΚΕΔΕ ότι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις χωρίς να λάβουν καμία απολύτως βοήθεια ή ενημέρωση από τον κρατικό μηχανισμό και τους αρμόδιους υπουργούς.

«Αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η Ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα» ήταν η απάντηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου η οποία δέχθηκε τα περισσότερα πυρά από τον δήμαρχο Κω.

Δε δέχομαι το νησί της Κω να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Διεκδικούμε βιώσιμες λύσεις. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει μόνη της το πρόβλημα και την Ευρώπη; Οι ψευδαισθήσεις των τελευταίων μηνών οδήγησαν σε ένα τρίτο μνημόνιο, πιο επώδυνο από τα άλλα», δήλωσε στην ομιλία του ο κ. Κυρίτσης, ερχόμενος, εν συνεχεία, σε αντιπαράθεση με τον κ. Δρίτσα και την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Οι κατηγορίες του κ. Κυρίτση για σκόπιμους και λάθος χειρισμούς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δύο υπουργών με τον δήμαρχο Κω να λέει πως δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, έλυσε πρόσκαιρα το πρόβλημα.

«Κάθε χώρα έχει σύνορα είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή του ο κ. Πανούσης», ήταν τα λόγια του κ. Κυρίτση, που εξόργισαν τον κ. Δρίτσα, ο οποίος του απάντησε σε έντονους τόνους τα εξής: «Τα προστατεύουμε και δεν κινδυνεύουν. Καλό είναι τέτοιες τοποθετήσεις να μη γίνονται ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά».

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που κατέκλυσαν την πλατεία Βικτωρίας σκοπεύουν να φύγουν, ταξιδεύοντας με τρένα και λεωφορεία προς τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί στα Σκόπια.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr εξαμελής οικογένεια μεταναστών από το Ιράκ, «σε Τούρκους δουλεμπόρους πληρώσαμε 3.000 ευρώ κατά κεφαλήν και 1.500 ευρώ για το καθένα από τα παιδιά μας». 

Δείτε φωτογραφίες

plat01

plat02

viktwria02

plat07

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Σχετικά Άρθρα