Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Κλεμμένα πολυτελή οχήματα κατασχέθηκαν στην Κακαβιά

Τη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν διάφορα κυκλώματα, προκειμένου να διακινήσουν πολυτελή οχήματα, τα οποία συνήθως είναι κλεμμένα.

Το τελευταίο διάστημα, από τους ελέγχους που έκαναν οι τελωνειακοί, εντόπισαν τρεις περιπτώσεις, όπου με διάφορα τεχνάσματα επιχειρήθηκε η διακίνηση οχημάτων είτε προς την Ελλάδα, είτε προς την Αλβανία.

Στην πρώτη περίπτωση, ιταλικό αυτοκίνητο, μάρκας Audi, το οποίο οδηγούσε ιταλός, προσπάθησε να το εξάγει στην Αλβανία. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα που συνόδευαν το όχημα ήταν πλαστά. Το όχημα κατασχέθηκε ενώ υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Στη δεύτερη περίπτωση, αλβανικό όχημα, μάρκας Audi, το οποίο οδηγούσε αλβανός υπήκοος, αποπειράθηκε να το εισάγει στην Ελλάδα. Το αυτοκίνητο όμως, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, είχε κλαπεί στην Ιταλία.

Στην τρίτη περίπτωση το όχημα μάρκας BMW ήταν Βουλγάρικο και το οδηγούσε Αλβανός υπήκοος. Σκοπός του ήταν να το εξάγει στην Αλβανία αλλά και στην περίπτωση αυτή διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κλεμμένο αυτοκίνητο από την Βουλγαρία.

Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν ένα ακόμη αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, το οποίο Αλβανός υπήκοος προσπάθησε να εισάγει στην Ελλάδα, μεταφέροντας απαγορευμένο ψυκτικό υγρό. Το εμπόρευμα αλλά και το όχημα κατασχέθηκαν και εισπράχθηκαν τα πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/