Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές – Συνεχίζεται η βουτιά των κινεζικών μετοχών

Νευρικότητα κυριαρχεί στις ασιατικές αγορές , όπου Ο Nikkei, ξεκίνησε με απώλειες, γύρισε σε κέρδη και επέστρεψε στο – 1,4% , οριακά κέρδη για τον CNBC 100, θετικό το πρόσημο και στον αυστραλιανό ASX. Συνεχίζεται η βουτιά σε Σανγκάη και Σενζέν με απώλειες άνω του 5%.
Συνεχίζεται ο λιθοβολισμός των κινεζικών μετοχών, με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να υποχωρεί άνω του 5%, ενώ βελτιώνεται μερικώς η εικόνα στις υπόλοιπες αγορές της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την χθεσινή αιματοχυσία στις διεθνείς αγορές, που προκάλεσε η ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας της Κίνας, τα ασιατικά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Τρίτη, καθώς πολύ επενδυτές – κυνηγοί βρίσκουν ελκυστικές αρκετές τιμές μετοχών.

«Υπάρχουν ενδείξεις επανατοποθέτησης σε μετοχές πολλών αγορών, καθώς οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα, μετά τον πανικό που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες. Ακόμα και οι μετοχές που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αγορά της Κίνας δέχτηκαν ισχυρές ρευστοποιήσεις» δήλωσε στο Reuters ο Yukino Yamada, αναλυτής της Daiwa Securities.

Παρά την αντίδραση από τα χαμηλά τριών ετών, των περισσοτέρων αγορών της Ασίας και του Ειρηνικού, η αγορά στην Κίνα, υποκύπτει και σήμερα στους πωλητές.
Ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες άνω του 3% ενώ ο Shenzen σημειώνει απώλειες 5,68%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,67%.

Στο Τόκιο, η αγορά κινείται με έντονη μεταβλητότητα. Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε στην αρχή των συναλλαγών έως και 2% μετά ανέκαμψε έως και 1% για να ξαναπεράσει σε αρνητικό έδαφος αυτήν την ώρα, χάνοντας ΄ξανά 1,82%. .

Νωρίτερα ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών ,Taro Aso, ανέφερε ότι ελπίζει η Κίνα να προβεί σε ενέργειες τέτοιες ώστε να φέρουν σταθεροποίηση της οικονομίας της, ενώ το Τόκυο ακόμα δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε περισσότερες παρεμβάσεις νομισματικού χαρακτήρα

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, με το δείκτη ASX 200 να κινείται 2,42% υψηλότερα.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία ενισχύεται 0,33%, ο IDX στην Ινδονησία κινείται 1,97% υψηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα καταγράφει κέρδη 1,27%.

Στα νομίσματα, το γουαν κινείται σταθεροποιητικά μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών που βρέθηκε χτες. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) έθεσε την ισοτιμία στα 6,3987 δολάρια πριν το άνοιγμα των αγορών, από 6,4040 τη Δευτέρα. Το γουαν επιτρέπεται να κινηθεί σε εύρος 2% υψηλότερα ή χαμηλότερα από το επίσημο fixing που θέτει η PBOC καθημερινά. Στην αρχή των συναλλαγών κινήθηκε στα 6,41 δολάρια ήτοι 0,18% πιο χαμηλά από τη επίσημη μέση τιμή (6,404).

Το ευρώ μετά τα ισχυρά κέρδη που σημείωσε χτες έναντι του δολαρίου, σήμερα κινείται 0,65% χαμηλότερα στις ασιατικές συναλλαγές στα 1,1541 δολάρια, ενώ και το «ασφαλές» γιεν, παραχωρεί στο δολάριο μέρος από τα ισχυρά χθεσινά του κέρδη. Τελευταία το δολάριο διαπραγματευόταν 1,32% υψηλότερα από το γιεν στα 119,96, έχοντας υποχωρήσει έως και τα 118,25 γιεν νωρίτερα.
Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα χρηματιστήρια της μέσης ανατολής, με αυτό της Σαουδικής Αραβίας να πλήττεται περισσότερο. Ο δείκτης Τadawul All Share απώλεσε 5,88%.

Πηγή: http://opinionpost.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com