Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

H Χριστοδουλοπούλου ξαναχτυπά: Οι μετανάστες δεν λιάζονται... εξαφανίζονται!

Το πρόβλημα της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά προσπάθησε να εξηγήσει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακριβώς, γιατί και 15 Αυγούστου γίνανε μεταφορές, φεύγανε κανονικά (οι μετανάστες από τα νησιά) προς την Αθήνα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την μεταφορά τους. Το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην Κω, όπου είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί. Στη Λέσβο δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα, για δύο τρεις μέρες, που τα πλοία δεν έχουν θέσεις, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς αυτών των ανθρώπων. Να είστε σίγουροι ότι θα το λύσουμε», εξήγησε η ίδια στον Βήμα FM.

«Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην Ελλάδα!», τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε: «Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δρόμο τους. Κι εκεί όταν απάντησα ότι (οι μετανάστες) εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο. Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε ούτε από υπαινιγμούς ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται!».

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όταν στην προσπάθειά του να την αποθεώσει για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, υποστήριξε δημόσια ότι είναι η μόνη υπουργός που δεν έχει κάνει μπάνια φέτος. «Με στεναχωρεί η κριτική των μέσων ενημέρωσης για την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Είναι η μοναδική υπουργός που δεν έκανε μπάνιο φέτος» είπε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Πότε είναι στην Κω, πότε στη Μυτιλήνη και ακούει παραιτήσου από αυτούς που δεν έχουν κάνει ούτε μια πρόταση για το πρόβλημα όταν 5.000 πρόσφυγες μπαίνουν καθημερινά στα νησιά».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com