Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Τουρκία: Σώσαμε 18.226 μετανάστες στο Αιγαίο μέσα σε ένα μήνα

Σχεδόν 18.300 επίδοξοι μετανάστες διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές στο Αιγαίο σε διάστημα ενός μήνα, ενώ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν στις ακτές της Ελλάδας, γνωστοποίησε τη Δευτέρα η τουρκική κυβέρνηση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το διάστημα μεταξύ 17ης Ιουλίου και 17ης Αυγούστου, 18.226 «παράτυποι μετανάστες», περιλαμβανομένων 5.276 την εβδομάδα μεταξύ 10ης και 17ης Αυγούστου, διασώθηκαν από το λιμενικό σώμα της Τουρκίας, επισήμανε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο Τύπου.

Από τις αρχές του έτους, 36.511 μετανάστες έχουν περισυλλεχθεί από το Αιγαίο, ένας αριθμός που καταδεικνύει ότι οι μισοί από τους μετανάστες που έχουν διασωθεί το 2015 περισυλλέχθηκαν τον περασμένο μήνα.

Σημαντική αύξηση

Η τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο για «σημαντική αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών (...) από τις αρχές του έτους».

Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, ο διάπλους παραμένει ένα επικίνδυνο εγχείρημα για τους πρόσφυγες καθώς ταξιδεύουν με σαπιοκάραβα.

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάζονται σε παλιές λέμβους, που βυθίζονται στη θάλασσα» διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, που συγχαίρουν το λιμενικό σώμα της χώρας για τις προσπάθειές του, το ποσοστό θνησιμότητας των προσφύγων μειώθηκε πάρα πολύ σε σύγκριση με το 2014 και ανέρχεται σε επίπεδα κάτω από τον μέσο όρο που καταγράφεται σε άλλες χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις.

Πηγή: http://www.tanea.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com