Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Νεκρά ψάρια, πράσινες κηλίδες, σκουπίδια και δυσοσμία… Εικόνες της λίμνης που αργοπεθαίνει

Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει για μία ακόμη φορά η λίμνη Παμβώτιδα, αποτέλεσμα της πολυετούς αδιαφορίας, της ολιγωρίας και της αδυναμίας εξεύρεσης λύσεων.

Εικόνες βρώμας και δυσωδίας, που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες, όλοι όσοι βρίσκονται στην παραλίμνιο, στο πιο τουριστικό σημείο δηλαδή, του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

limni a1
Νεκρά ψάρια, τεράστιες πράσινες κηλίδες, έντονη δυσοσμία και βέβαια σκουπίδια τα οποία επιπλέουν...

Μέσα σ' αυτό το τοπίο μοιάζει πραγματικά, εντελώς παράταιρη η εικόνα του ψαρά που περιμένει με το καλάμι του, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των αλιέων είχε εγκαταλείψει το συγκεκριμένο τμήμα της παραλιμνίου επιλέγοντας πιο καθαρά νερά.
Οι εικόνες αυτές έρχονται να αναδείξουν για μία ακόμη φορά, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη των Ιωαννίνων.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Παμβώτιδα είχε γεμίσει από χιλιάδες νεκρά ψάρια για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι μία από τις βασικές αιτίες ήταν τα λύματα που είχαν αδειάσει άγνωστοι σε διάφορα σημεία.

Τα αίτια της φετινής κατάστασης απομένει να ερευνηθούν. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για αλγεινές εικόνες που μόνο προβληματισμό προκαλούν.

limni a4
Χαρακτηριστικό το σχόλιο που κάνει στο Epiruspost.gr ο κ. Πέτρος Μπούγιας, στέλεχος στο «Ποτάμι»:

"Οι εικόνες από τη Λίμνη Παμβώτιδα αντανακλούν την πρωτοφανή μόλυνση, βρώμα, δυσωδία που αντίκριζαν οι περαστικοί στο πιο πολυσύχναστο και τουριστικό τμήμα της λίμνης.

limni a5

Ψόφια ψάρια, σακούλες, μπουκάλια, πράσινες κηλίδες αποτελούν σοβαρή δυσφήμιση για την πόλη που διεκδικεί τον τίτλο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας (προσπάθεια την οποία στηρίζω και από μέρους μου) αλλά αδυνατεί να επιδείξει τον αυτονόητο περιβαλλοντικό πολιτισμό.
Οι απαιτούμενες ενέργειες που οφείλουν να κάνουν οι αρμόδιοι φορείς για την αποκατάσταση του υδάτινου οικοσυστήματος της λίμνης δεν σηκώνουν άλλες αναβολές..."

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com