Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Δημοπρατήθηκε έργο 600.000 ευρώ που αφορά στη βελτίωση των υποδομών των Δημοτικών Ενοτήτων

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στη δημοπράτηση ενός ακόμη σημαντικού έργου, που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη βελτίωση των υποδομών των Δημοτικών του Ενοτήτων.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ.

Αφορά μικρότερα και μεγαλύτερα έργα σε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσαν τα τοπικά συμβούλια και μελετήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται κυρίως για έργα οδοποιίας και παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των κατοίκων.

Να σημειωθεί ότι στη δημοπράτηση του εν λόγω έργου υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση, καθώς οι προτεραιότητες που είχαν αρχικά τεθεί από τις τοπικές κοινωνίες και μελετήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, διαφοροποιήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, εξαιτίας των νέων επιτακτικών αναγκών που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2015


Έτσι χρειάστηκε να επανακαθοριστούν οι προτεραιότητες και να μελετηθούν εξ αρχής από τις υπηρεσίες οι παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίο να προχωρήσουν με τα νέα δεδομένα, γεγονός που επέφερε καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου.

Παράλληλα υπήρξε στάση αναμονής τον τελευταίο μήνα για τη δημοπράτηση και του συγκεκριμένου, αλλά και άλλων έργων του Δήμου Ιωαννιτών που ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση, μέχρις ότου επιλυθεί το πρόβλημα με τις εγγυητικές επιστολές που προκάλεσε ο έλεγχος κεφαλαίων στις Τράπεζες.

Όπως τονίζει η Δημοτική Αρχή, με την υλοποίηση του έργου των 600.000 ευρώ, αναμένεται να αντιμετωπιστούν αρκετά από τα χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν στις υποδομές των Δημοτικών Ενοτήτων.

Πηγή: http://www.epirusportal.gr/