Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγελαφικές καταστάσεις…

... βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι που εργάζονται στις εκθέσεις αυτοκινήτων. Φοβισμένοι πελάτες έμπαιναν στις εκθέσεις θέλοντας να αγοράσουν άρον-άρον ένα αυτοκίνητο.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Δεν τους ενδιέφερε το χρώμα, ο εξοπλισμός κλπ. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να είναι ετοιμοπαράδοτο, δηλαδή να το πάρουν σε 3-4 ημέρες και να το πληρώσουν άμεσά (!)... Έτσι, οι πωλήσεις κυρίως στην κατηγορία των πιο ακριβών αυτοκινήτων, τις τελευταίες εβδομάδες σημείωσαν αύξηση, με κορύφωση το τελευταίο 15ήμερο.

Πολίτες λοιπόν σπεύδουν στις εκθέσεις και αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, φοβούμενοι το σενάριο «κούρεμα των καταθέσεων», το οποίο πλέον ούτε η Κυβέρνηση δε μπορεί να διαψεύσει. Τις δύο εβδομάδες του capital control, οι μεταφορές χρημάτων σε εντός της χώρας λογαριασμούς, επιτρέπονται χωρίς όριο μέσω e-banking. Ετσι πολλοί έσπευσαν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι περισσότεροι πελάτες προτίμησαν να αποκτήσουν την ακριβότερη έκδοση του αυτοκινήτου, από τα ετοιμοπαράδοτα που έχουν οι εισαγωγικές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έκθεση επαρχίας, η οποία πωλούσε κάθε 45 ημέρες -κατά μέσο όρο- ένα αυτοκίνητο μετρίου εξοπλισμού, μέχρι την Τρίτη είχε πουλήσει τρία, φουλ εξοπλισμένα, σε τιμή που ξεπέρασε τα 30.000€ το κάθε ένα. Κάτι ανάλογο – αλλά σε μικρότερο βαθμό – συμβαίνει και με τα μικρά αυτοκίνητα (10.000 – 13.000 €).

Άνθρωποι μπαίνουν στις εκθέσεις αγοράζοντας τις πιο ακριβές εκδόσεις, έχοντας τον φορητό υπολογιστή στο χέρι και μεταφέροντας μέσω e-banking το ποσό, ενώπιον του πωλητή. Το σχόλιο κύκλων της αγορά αυτοκινήτου για όλα αυτά: Αρρωστημένες πωλήσεις, αρρωστημένες καταστάσεις...'

Πηγή: http://www.newsauto.gr/

Σχετικά Άρθρα