Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Η Εφορία δεσμεύει λογαριασμούς και θυρίδες 600 γιατρών και δικηγόρων

Καθημερινά εκδίδονται πάνω από 20 εντολές δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών - Αφορά κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και επιχειρηματίες που φέρονται να είχαν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ ή να είχαν αδικαιολόγητες τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ

«Χωρίς αναισθητικό» παίρνει η εφορία Μεγάλου Πλούτου τα λεφτά των καταθέσεων από 410 γιατρούς τους οποίους έχουν βάλει στο στόχαστρο οι οικονομικοί εισαγγελείς. Παραλλήλως, στην τσιμπίδα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου έχουν πιαστεί περίπου 200 δικηγόροι και επιχειρηματίες που ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινά εκδίδονται πάνω από 20 εντολές δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών για ελεύθερους επαγγελματίες (στην πλειοψηφία τους γιατρούς και δικηγόρους) που έχουν μπει στο μικροσκόπιο επειδή εντοπίστηκαν να έχουν στείλει εμβάσματα ύψους άνω των 100.000 ευρώ ή είχαν καταθέσεις και τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου έχουν πέσει στο δόκανο της εφορίας πάνω από 100 γιατροί του ΕΣΥ που ελέγχονται σε βάθος 10 ετών, για τους οποίους διαπιστώθηκε φορολογική διαφορά. Πριν καν βεβαιωθεί όμως καμία φορολογική παράβαση και πριν να δώσουν εξηγήσεις οι ελεγχόμενοι, με εντολή εισαγγελέα το δημόσιο δεσμεύει αυτόματα όλους τους λογαριασμούς αλλά και τις θυρίδες των ελεγχομένων, για να μην προλάβουν να μεταφέρουν λεφτά σε τρίτους ή στο εξωτερικό.
Παράλληλα προχωρούν οι έλεγχοι και σε εκατοντάδες δικηγόρους.

Με την τακτική αυτή το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχει ήδη βάλει στο χέρια 45 εκατ. ευρώ και φαίνεται πως θα ξεπεράσει εύκολα τον ετήσιο στόχο εισπράξεων εσόδων που έχει τεθεί στα 77 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ισχύει και στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΠ) που έχει είσπραξη 253 εκατ. ευρώ στο α΄εξάμηνο, έναντι ετήσιου στόχου τα 370 εκατ. ευρώ.

Πηγή:http://www.protothema.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com