Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Γνωστός επιχειρηματίας – εφοπλιστής αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

Σωρεία ποινικών αδικημάτων φέρεται να διέπραξε γνωστός επιχειρηματίας- εφοπλιστής και στενός του συνεργάτης, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις μεταξύ των οποίων διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν τέσσερις Εισαγγελείς με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, ο εφοπλιστής, ο οποίος ήταν και προφυλακισμένος για θέματα που αφορούσαν δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος και η οποία δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε, οργάνωσε με πρώην αστυνομικούς και μπράβους ολόκληρo «σύστημα» εκβιασμών, απειλών, με ξυλοδαρμούς μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας, για να τακτοποιούνται οικονομικές εκκρεμότητες.

Μεταξύ των θυμάτων που κατήγγειλαν βίαια περιστατικά σε βάρος τους (απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκρήξεις, εκβιασμούς) περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και ένας δικηγόρος.

Εκτός της διεύθυνσης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ο εφοπλιστής, ο στενός τους συνεργάτης αλλά και πρώην αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για:

  • εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
  • ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση,
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
  • σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
  • παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία και για
  • έκρηξη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία, παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτης παρακολούθησης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μεμονωμένων εκβιάσεων κι επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Τι λέει το εισαγγελικό πόρισμα

«Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας είχαν ηγετικό ρόλο και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες».

Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, η εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτηθεί από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς μπράβους, κυρίως αλβανικής καταγωγής, ενώ ο επικεφαλής της οργάνωσης, ο γνωστός εφοπλιστής και ο στενός συνεργάτης του είχαν εφοδιαστεί και με δικό τους βαλιτσάκι που έκαναν παρακολουθήσεις των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους για να ελέγχουν την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Σημειώνεται, ότι και ο στενός συνεργάτης του εφοπλιστή ήταν προφυλακισμένος καθώς είχε δικαστικές εμπλοκές.

Πηγή: http://policeonline.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com