Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Στην Παπαζόγλειο τα νηπιαγωγεία και τη νέα σχολική χρονιά

Δεν υπάρχει περίπτωση μετεγκατάστασης των δύο νηπιαγωγείων που στεγάζονται στην Παπαζόγλειο Υφαντική Σχολή εν μέσω σχολικής χρονιάς ακόμα κι αν βρεθεί κατάλληλος χώρος. Αυτό άφησε να φανεί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, επισημαίνοντας πως κοινή θέση τόσο του Δήμου όσο και του Πανεπιστημίου είναι να μην προκληθεί πρόβλημα στα παιδιά των νηπιαγωγείων, προκειμένου να λειτουργήσει στο κτήριο το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
«Η μίσθωσή του κτηρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου είναι για καθαρά τυπικούς λόγους, θα υπάρξει παράτασή της μέχρι τα τέλη Ιουνίου και η εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής σχολής θα γίνει στο σωστό χρονικό σημείο χωρίς κωλύματα στην εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, κάνοντας γνωστό ότι συνεχίζεται η αναζήτηση κτηρίου ικανού να στεγάσει τα νηπιαγωγεία, με πληθώρα επιλογών μάλιστα εξ’ αιτίας των χώρων που έχουν μείνει κενοί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο 4ο Δημοτικό
Αναφορικά με το 4ο Δημοτικό, που είχε καεί τον Φεβρουάριο και στεγαζόταν προσωρινά στο νέο Λύκειο Ανατολής, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο αρχικό του κτήριο ακόμη και μέσα στο Φθινόπωρο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο. Οι διαδικασίες εγκατάστασης της εργολαβίας για την αποκατάσταση του σχολείου είχαν μπλοκάρει αρχικά για γραφειοκρατικούς λόγους κι έπειτα εξ’ αιτίας των capital controls, όμως οι τεχνικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα ώστε να δράσουν κατά τον ταχύτερο δυνατό τρόπο για την αποκατάσταση ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: http://www.vimanews.gr/