Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Σε αρνητική τροχιά και η Ευρώπη

Χαμηλότερα διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, παίρνοντας το "βάπτισμα" από τη Wall Street ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα β’ τριμήνου αλλά και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στα commodities.
Οι αμερικανικές μετοχές χτες διέκοψαν το ανοδικό τους σερί εν μέσω απογοήτευσης μεγεθών όπως οι IBM και United Technologies ενώ και τα αποτελέσματα της Apple μετά το κλείσιμο των αγορών, υποδεικνύουν ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν και σήμερα.
Η Apple στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σήμερα καταγράφει απώλειες άνω του 6%, καθώς η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία παγκοσμίως προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεων της για τα κέρδη του 4ου τριμήνου.
Στο ευρωπαϊκό ταμπλό, οι δείκτες Stoxx 600 και Stoxx 50 υποχωρούν 0,49% και 0,56% αντίστοιχα στις 400,67 και 3,628 μονάδες αντίστοιχα.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,62%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,59% και ο αγγλικός FTSE 100 υποαποδίδει υποχωρώντας κοντά στο 1% με τις πετρελαϊκές και μεταλλευτικές εταιρίες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.
Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,51%, ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει απώλειες 0,76% και ο ιταλικός ΜΙΒ κινείται 0,61% χαμηλότερα.
Νωρίτερα στην Ασία...
Στο δρόμο που χάραξε η Wall Street, κινούνται οι ασιατικοί δείκτες, τερματίζοντας το ανοδικό σερί 4 συνεδριάσεων, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στο Τόκιο, να ηγούνται των απωλειών.
Πιο αναλυτικά, το αρνητικό κλίμα μεταφέρθηκε και στις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να πλήττονται κυρίως. Ο δείκτης Nikkei καταγράφει απώλειες της τάξης του 1% και ο ευρύτερος Topix υποχωρεί 0,92% στις 1.658,52 μονάδες. Η ενίσχυση του γιεν κάτω της περιοχής των 124 δολαρίων δε βοήθησε και πολύ τον εξαγωγικό κλάδο. Η μετοχή της Japan Display καταγράφει απώλειες 3,57% και η Murata Manufacturing Co χάνει 4,62%. Η μετοχή της Toshiba Corp (-1,75%) αρχικώς ενισχύθηκε 1,3% στον απόηχο των νέων ότι προχώρησε σε πώληση της φιλανδικής Kone Corp για ποσό ύψους κοντά στα 1 δισ. δολάρια.
Στην Κίνα, κυριαρχούν και εκεί τα αρνητικά πρόσημα, ωστόσο οι πιέσεις έχουν ελεγχόμενο χαρακτήρα. Ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί 1,06%, σπάζοντας το ανοδικό σερί 4 συνεδριάσεων. Ο δείκτης Shanghai υπολείπεται 23% από τα υψηλά της 12ης Ιουνίου, καθιστώντας τον ακόμα σε περιοχή "bear" ενώ ο μικρότερος Shenzhen επανήλθε σε "bull" περιοχή καθώς έχει ανακτήσει 20% από τα πρόσφατα χαμηλά της 8ης Ιουλίου. Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,12%.
Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία καταγράφει κέρδη 0,56%, ο Kospi στη Ν. Κορέα υποχωρεί 0,99% και ο STI στη Σιγκαπούρη κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,16%.
Απώλειες σημειώνει και ο ASX 200 (-1,46%) στην Αυστραλία, με το κλάδο της μεταλλουργίας να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Πηγή: http://www.capital.gr/