Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Με εισιτήριο και πάλι από σήμερα τα μέσα μεταφοράς

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι από σήμερα οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς το εισιτήριο επανέρχεται κανονικά και πάλι από σήμερα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε τη λήξη της εφαρμογής του έκτακτου μέτρου για δωρεάν μετακίνηση των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Οι επιβάτες θα πρέπει να θυμούνται ότι από σήμερα οι μετακινήσεις σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα γίνονται και πάλι σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

"Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να συνεχιστεί το μέτρο, προς το καλό βαίνουν τα πράγματα. Τελείωσε ο αιφνιδιασμός του κόσμου και της χώρας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Το κόστος εφαρμογής των δωρεάν μετακινήσεων ο αναπληρωτής υπουργός (απαντώντας σε ερωτήσεις) ανέφερε ότι "επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σε σχέση με το κόστος, δεν έγινε αντίστοιχη κουβέντα πριν λίγους μήνες, όταν προεκλογικά σχεδόν μειώθηκε οριζόντια το εισιτήριο για όλους και αυτό δημιούργησε ένα έλλειμμα εσόδων της τάξης των 50 εκατομμυρίων. Εδώ είχαμε κάποιες έκτακτες ανάγκες για δύο εβδομάδες που όφειλε η πολιτεία να συνδράμει τους πολίτες. Μακάρι να είχαμε και αλλού δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και εννοώ τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχαμε και δεν μπορέσαμε να έχουμε αυτή την παροχή. Επομένως, το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στις αστικές συγκοινωνίες είναι ήδη πολύ μεγάλο από τις πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι το πρόβλημα οι δύο εβδομάδες που παρείχαμε αυτή την εξυπηρέτηση σε περίοδο έκτακτης ανάγκης".

Πηγή: http://www.news.gr/

Register and Claim Bonus at williamhill.com