Μνημεία - Μουσεία Πρέβεζας

picMouseio Naumahias 4 Medium

Μουσείο Ακτίου

Στην κεντρική αγορά, στο Μουσείο της ναυμαχίας Ακτίου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε ζωντανή εικόνα και να δείτε σε μακέτα την εξέλιξη της ναυμαχίας του στόλου του Οκταβιανού εναντίον του Αντώνιου που το τέλος της οδήγησε στην ίδρυση της πόλης της Νίκης δηλ. της Νικόπολης.

Διαβάστε Περισσότερα

Αμβρακικός Κόλπος

ambrakikos

Ο Αμβρακικός Κόλπος, ένας από τους έντεκα πιο γνωστούς και αξιόλογους υγροβιότοπους της Ελλάδας και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της Ευρώπης. Η περιοχή του Αμβρακικού είναι μεταξύ των 11 Ελληνικών Υγροτόπων οι οποίοι προστατεύονται από τη Διεθνή Συνθήκη RAMSAR σαν υγρότοπος Διεθνούς Σημασίας, για τη διατήρηση των μεταναστευτικών υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης

nikopoli

Η Νικόπολη της Ηπείρου, το όνομα της οποίας εμπεριέχει τη λέξη νίκη, είναι κτισμένη στη χερσόνησο, η οποία χωρίζει τον Αμβρακικό κόλπο από το Ιόνιο πέλαγος. Βρίσκεται απέναντι από το Άκτιο και 6 χιλ. βόρεια από την Πρέβεζα. Θαλάσσιοι και χερσαίοι δρόμοι οδηγούσαν στη Νικόπολη και την κατέστησαν σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η πόλη ιδρύθηκε ως σύμβολο της μεγάλης νίκης του Γάιου Ιουλίου Καίσαρα Οκταβιανού και μετέπειτα Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου ενάντια στο Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου στο Άκτιο το 31 π.Χ. και άκμασε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

Διαβάστε Περισσότερα

Νεκρομαντείο του Αχέροντα

1 2

Η ανάγκη του ανθρώπου να προβλέψει το μέλλον του -σε μια προσπάθεια να κατευθύνει τη μοίρα του και να προλάβει το «κακό»- είναι σχεδόν τόσο παλιά, που θα λέγαμε ότι ανάγεται στην εποχή που έκανε το πρώτο του βήμα σε δυο μόνο πόδια. Οι γραπτές πηγές μας, ξεκινώντας από τον Όμηρο, μαρτυρούν ότι καμία σοβαρή ενέργεια, όπως π.χ. μια πολεμική εκστρατεία του μεγέθους που οδήγησε στον Τρωικό Πόλεμο ή και η ίδρυση μιας αποικίας στους αρχαϊκούς χρόνους δεν διανοούνταν πριν συμβουλευτούν ένα μάντη. Ο Κάλχας και ο Τειρεσίας σαφώς καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις σε ένα άτυπο top10 ανθρώπων με «κληρονομικό χάρισμα».

Διαβάστε Περισσότερα

Αχέροντας ποταμός

DSCF2224
Μια αξέχαστη «υγρή» διαδρομή στις Πηγές του Αχέροντα

Υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία νιώθεις την ανάγκη να γυρίζεις ξανά και ξανά. Όσες φορές λοιπόν κι αν επισκεφτείς κάποιος την Πρέβεζα, το ποτάμι του Αχέροντα είναι από εκείνα τα μέρη που μυστικά χωρίς καν να το έχει συνειδητοποιήσει έχει γραφτεί μέσα σου και σε φωνάζει.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρέβεζα παραλίες

parali

Εξήντα ολόκληρα χιλιόμετρα ακτογραμμής, που βρέχονται από το Ιόνιο Πέλαγος, μετρά ο νομός της Πρέβεζας, όσα ακριβώς είναι και τα δυτικά της σύνορα. Από την πόλη της Πρέβεζας μέχρι και το βορειότερο άκρο της, την Πάργα, το μόνο σοβαρό ερώτημα που θα αντιμετωπίσετε είναι «Που;». Πού θα κολυμπήσουμε, πού θα λιαστούμε, πού θα μείνουμε. Ειλικρινά θα βαρεθείτε να μετράτε παραλίες στην Πρέβεζα καθώς οι επιλογές είναι πάμπολλες και ανταποκρίνονται σ' όλα τα γούστα.

Διαβάστε Περισσότερα