Extreme sports

drastiriotites 3

Καγιάκ-Rafting

Σας ξανατονίζουμε ότι δεν πρέπει να φύγετε από το νομό Ιωαννίνων αν δεν κάνετε μια κατάβαση σε ένα από τα ποτάμια με raft. Δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη εμπειρία καθώς ο τιμονιέρης της βάρκας είναι επαγγελματίας συνεπώς τα μόνα εφόδια σας είναι η καλή διάθεση για περιπέτεια ! Πρόκειται για μια εμπειρία άκρως συναρπαστική που δεν θα την ξεχάσετε ποτέ!!

 

1η Διαδρομή:Ο ποταμός Άραχθος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ποταμούς στην Ελλάδα και είναι πλεύσιμος κατάμήκος 65 χλμ. Αυτά τα 65 χλμ είναι χωρισμένα σε 4 τμήματα:  Άνω και κάτω Άραχθος, Χαράδρα Αράχθου και Φαράγγι Αράχθου.Κύριο χαρακτηριστικό του ποταμού Αράχθου είναι το γεγονός ότι είναι πλεύσιμος σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου. Η πρώτο τμήμα κατάβασης αρχίζει από την γέφυρα Μπαλντούμα που βρίσκεται στον εθνικό δρόμο προς Μέτσοβο. Το πρώτο τμήμα δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και επικίνδυνα περάσματα, λόγω της πυκνής βλάστησης όμως υπάρχουν πολλά δένδρα και κλαδιά μέσα στο ποτάμι. Στην συνέχεια μπαίνετε στην χαράδρα του Αράχθου όπου το ποτάμι στενεύει και υπάρχουν περάσματα δυσκολίας βαθμού III .Στην Γέφυρα Τσίμποβο μπορείτε να εγκαταλείψετε καθώς υπάρχει δυνατότητα εξόδου αλλά είναι σίγουρο ότι κανείς από εσάς δεν θα θέλει να σταματήσει τόσο νωρίς την κατάβαση γιατί στην συνέχεια αρχίζουν τα πολύ ωραία!! Κρατιέστε καλά από την βάρκα και περνάτε από τις "Συμπληγάδες" όπου τα περάσματα είναι δυσκολίας IV παρακαλώ! Τώρα δεν χαζεύετε και δεν κάνετε πλάκα με τα φιλαράκια σας καθώς όλα τα βλέπετε να περνάνε από μπροστά σας! Λίγο παρακάτω ο Άραχθος ενώνεται με τον ποταμό Καλαρρύτικο και φτάνετε στην γέφυρα της Πολιτσάς. Εκεί μπορείτε επίσης να αποχωρίσετε καθώς υπάρχει έξοδος. Όσοι αποχωρίσουν θα είναι οι χαμένοι καθώς από εδώ και πέρα αρχίζει το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής. Θα περάσετε μέσα από το φαράγγι του Αράχθου, τα περάσματα είναι βαθμού δυσκολίας II και III ενώ τα τοπία που θα συναντήσετε είναι πραγματικά πανέμορφα. Τέλος θα φτάσετε στην τελική έξοδο λίγο ψηλότερα από την τεχνητή Λίμνη του Πουρναρίου.

2η Διαδρομή: Η δεύτερη κατάβαση μπορεί να γίνει στον ποταμό Καλαρρύτικο που είναι εξίσου όμορφος όπως και ο Άραχθος και έχεικαι αυτός περάσματα βαθμού δυσκολίας μέχρι IV.Η κατάβαση αρχίζει από την γέφυρα Γκόγκου στο Μιχαλίτσι αλλά μπορεί να γίνει και στην γέφυρα Συγγούνη, με πιο δημοφιλή την πρώτη.Θα διασχίσετε το φαράγγι του Καλαρρύτικου το οποίο θα σας μαγέψει με την ομορφιά του. Τα περάσματα μέσα στο φαράγγι είναι βαθμού δυσκολίας ΙΙ άλλα υπάρχουν και κάποια με βαθμό IV! Στη συνέχεια θα συναντήσετε τον ποταμό Άραχθο και τέλος θα φτάσετε στην τελική έξοδο λίγο ψηλότερα απότην τεχνητή Λίμνη του Πουρναρίου. Πρόκειται για μια διαδρομή πανέμορφη.

Mountain Bike

bike

Οι λάτρεις του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν καταπληκτικές βόλτες με το ποδήλατό τους στα Τζουμέρκα καθώς υπάρχουν παρά πολλές πραγματικά απολαυστικές διαδρομές. Για αυτούς που δεν θα έρθουν κατάλληλα εξοπλισμένοι θα μπορέσουν να απευθυνθούν σε κάποια από τις εταιρείες που προσφέρουν τέτοιου είδους δραστηριότητες και θα αναλάβουν να σας δώσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς και να σας καθοδηγήσουν.

Διαδρομή: Η ιδανικότερη διαδρομή για να απολαύσετε μια βόλτα με το ποδήλατο σας είναι η Φανερωμένη και ακολουθείτε ένα δασικό δρόμο μέσα από πευκοδάση. Θα περάσετε ρυάκια, θα μπείτε μέσα στα πυκνά δάση, θα περάσετε από γεφυρούλες και θα καταλήξετε νοτιοδυτικά με προορισμό το χωριό Πάτερο. Πρόκειται για μια φανταστική διαδρομή 1,5 ώρας! Ιδανικότερες εποχές είναι η άνοιξη, καθώς όλα τα χιόνια λιώνουν και παντού υπάρχουν άφθονα νερά  και το καλοκαίρι.

Ιππασία

ippasia

Όσοι από εσάς θέλετε να κάνετε την εκδρομή σας στα Γιάννενα μοναδική δεν έχετε τίποτα άλλο παρά να δοκιμάσετε μια βόλτα μέσα στα πυκνά δάση των Τζουμέρκων με ένα άλογο. Δέστε λοιπόν το χειρόφρενο πάρτε την παρέα σας και επιχειρήστε το! Όσοι ξεχάσατε τα άλογά σας σπίτι, κανένα πρόβλημα! Θα βρείτε εκεί και τα άλογα και τον εξοπλισμό και ένα καθοδηγητή που θα σας απαλλάξει από δυσάρεστες περιπέτειες. Αν είστε πρωτάρηδες κανένα πρόβλημα!

Διαδρομή: Η ιδανικότερη διαδρομή για να απολαύστε μια βόλτα με άλογα είναι η διαδρομή προς τον Προφήτη Ηλία Κωστητσίου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την θέα προς την Χαράδρα του Αράχθου πάνω στα άλογα, ενώ για να φτάσετε εκεί, θα περάσετε μέσα από πυκνά δάση από έλατα και πεύκα. Μια διαδρομή εξίσου όμορφη είναι η διαδρομή που αρχίζει από το κέντρο ιππασίας στα Λάζαινα. Ακολουθείτε την διαδρομή μέσα από το πυκνό δάσος πάνω από το χωρίο. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που θα σας προτείναμε να μην την χάσετε για κανένα λόγο!

Πεζοπορία

oreini-pezoporia

Εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ξεκίνησε για διαδρομές όπου η φυσική ομορφιά ξεπερνά τα όρια της φαντασίας σας και θα μαγέψει τη ψυχή και το μυαλό σας!

1η Διαδρομή: Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από το Συρράκο και καταλήγει στους Καλαρρύτες. Πρόκειται για μια διαδρομή 4.5 χλμ, δημοφιλής στα Τζουμέρκα λόγω του ότι τα τοπία που συναντάτε σας αιχμαλωτίζουν. Ξεκινάτε από την πλατεία του Συρράκου και ακολουθείτε το καλντερίμι μέχρι να κατέβετε στην κοίτη του ποταμού Καλαρρύτικου. Αφού σταματήσετε στον ποταμό και θαυμάσετε την γαλήνη του τοπίου στην συνέχεια ανηφορίζετε ένα απότομο μονοπάτι και συναντάτε μια χτιστή σκάλα την οποία διαβαίνετε. Αυτό θα είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής καθώς το μονοπάτι ομαλοποιείται καθώς οδεύετε προς τους Καλαρρύτες. Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από ψηλά τη χαράδρα και να αισθανθείτε δέος μπροστά στην τελειότητα της φύσης. Η διαδρομή αυτή δεν απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση. Σε περίπου 1,5 ώρες θα είσαστε στον προορισμό σας συνεπώς δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το επιχειρήσετε!

2η Διαδρομή: Η δεύτερη διαδρομή ξεκινάει από τον Καταρράκτη και καταλήγει στο Καταφρύδι. Πρόκειται για μια διαδρομή αρκετά μεγάλη αφού το μήκος της φτάνει τα 8 χλμ. Ξεκινάτε από την πλατεία του χωριού όπου βρισκόσαστε σε υψόμετρο 800 μέτρα και ακολουθείτε πορεία ανατολική. Σύντομα θα συναντήσετε το ρέμα του χωρίου και θα ακολουθήσετε το μονοπάτι παράλληλα στο ρέμα. Θα αρχίσετε να ανηφορίζετε σε πλαγίες οι οποίες είναι ομαλές, θα περάσετε μέσα από πυκνά δάση, Θα συναντήσετε άφθονα νερά και αργότερα θα περάσετε από Αλπικά λιβάδια. Προορισμός σας εκτός από την περιπέτεια είναι η τοποθεσία Αλώνι. Εκεί θα βρείτε ένα χωματόδρομο ο οποίος οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο. Εκεί το υψόμετρο είναι 1500 μέτρα και το χειμώνα σχεδόν πάντα είναι χιονισμένο. Όσοι θα θελήσετε να συνεχίσετε την διαδρομή θα ακολουθήσετε πορεία νοτιανατολική και θα διαβείτε ένα δύσκολο πέρασμα και θα ανηφορίσετε μέχρι την κορυφή του βουνού σε υψόμετρο 2400 μέτρα. Η διαδρομή είναι πανέμορφη και θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι με σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι 6 ώρες και καλύτερο θα ήταν να την αποφύγετε κατά τους χειμερινούς μήνες.

3η Διαδρομή: Η τρίτη διαδρομή ξεκινάει από τους Χουλιαράδες και καταλήγει στο μοναστήρι της Τσούκας. Ξεκινάτε από υψόμετρο 1000 μέτρων από τους Χουλιαράδες και ακολουθείτε πορεία νοτιοδυτική. Το μονοπάτι είναι κατηφορικό και οδηγεί στη κοίτη του ποταμού Άραχθου. Εκεί θα περάσετε το ποτάμι απέναντι διασχίζοντας την συρμάτινη γέφυρα και συνεχίζετε το ανηφορικό μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στη μονή της Τσούκας σε υψόμετρο 1000 μέτρα. Το μήκος της διαδρομής είναι 5 χλμ και θα κάνετε περίπου 3 ώρες για να το διαβείτε. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή ενώ η θέα της χαράδρας είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή !

πηγή: www.about-ioannina.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com