Ηπειρώτες Ευεργέτες

Ηπειρώτες Ευεργέτες

Οι Ηπειρώτες Ευεργέτες αποτέλεσαν ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία του Ελληνικού Έθνους. Η προσφορά τους, υλική και πνευματική, υπήρξε καταλυτική για τη μόρφωση, τον πολιτισμό, την οικονομική ανόρθωση και την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που άφησαν οι Ηπειρώτες Ευεργέτες, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναδόμηση του τότε νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, η Γεννάδιος Βιβλιοθήκη, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών, το Αρσάκειο Παρθεναγωγείο, η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, το Ζάππειο Μέγαρο, η Εθνική τράπεζα, η Μητρόπολη Αθηνών, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ στα Ιωάννινα η Επιφάνειος Σχολή, η Καπλάνειος Σχολή, η Ζωσιμαία Σχολή, αποτελούν μερικά παραδείγματα της κληρονομιάς αυτής.


Μια πλήρη παρουσίαση της ζωής και του έργου των Ηπειρωτών Ευεργετών μπορείτε να δείτε στον παρακάτω δικτυακό τόπο: www.giannena-e.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com