Σπήλαιο Περάματος

Σπήλαιο Περάματος

 IMGP3118

Ένα παλάτι στα σπλάχνα της γης

Σαν βρεθείς στα Γιάννενα, στην πανέμορφη ηπειρωτική πρωτεύουσα με τη χιλιόχρονη ιστορία, κι αφού χορτάσουν τα μάτια σου από το εξαίσιο θέαμα της Παμβώτιδας, της πιο ειδυλλιακής λίμνης της πατρίδας μας, είναι καιρός για μια συγκλονιστική επίσκεψη σε ένα από τα σπανιότερα σπήλαια του κόσμου. Βρίσκεται τέσσερα (4) μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Το σπήλαιο καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. Η τουριστική διαδρομή είναι αρχικά κατηφορική και στο τέλος ανηφορική. Συνολικά 1100 μέτρα. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο από τις 8 το πρωί εως τη δύση του ηλίου καθημερινά. Η είσοδος των τουριστικών group στο σπήλαιο γίνεται κάθε δέκα λεπτά. Οι ξεναγοί του σπηλαίου θα σας υποδεχθούν στην είσοδο και θα φροντίσουν για την άρτια ενημέρωσή σας σ' αυτή την καταπληκτική έκθεση γλυπτικής της φύσης.

10660 ph1   perama-grotte 04

Το σπήλαιο του Περάματος είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, αλλά και αυτό που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις, το μέγεθος και τη σπανιότητά του.

Μπροστά στα μάτια σας ανοίγεται ένας θόλος σαν ουρανός με μυριάδες αστέρια που λαμπυρίζουν αλλά και που κατρακυλούν προσπαθώντας να φιλήσουν το έδαφος που κι αυτό έχει σηκώσει αμέτρητα χέρια για να τα πιάσει πριν θρυματιστούν στο έδαφος πάνω στο σκληρό κορμί του. όλη αυτή η εικόνα μαρμαρωμένη. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες, ατμοί που έγιναν κρύσταλλο. Ανάσα που έγινε πολυέλαιος κρεμασμένος στο θόλο της φύσης.

Σχετικός Σύνδεσμος - Πηγή: spilaio-perama.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com