Το φαράγγι του Βίκου

Το φαράγγι του Βίκου

Στα δυτικά του δρυμού βρίσκεται η χαράδρα του Βίκου. Ξεκινάει βόρεια από το χωριό Βίκος και καταλήγει νοτιοανατολικά στα χωριά Κουκούλι και Κήποι. Το φαράγγι εκτείνεται σε μήκος 12 χιλιομέτρων και είναι υδατογενές. Μάλιστα στο βιβλίο Γκίνες έχει καταγραφεί ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα παγκοσμίως.
Το πλάτος του κυμαίνεται από 100 έως 1000 μέτρα και το διατρέχει ο παραπόταμος του Αώου, Βοϊδομάτης. Πρέπει να πούμε ότι το φαράγγι δημιουργήθηκε από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις και έχει νερό μόνο εποχιακά. Η θέα του από ορισμένα σημεία είναι πραγματικά φανταστική! Ιδιαίτερα γραφικό είναι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται ακριβώς στο χείλος του γκρεμού, κτισμένη το 1413.
Το φαράγγι του Βίκου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές. Για μια έμπειρη ομάδα περιηγητών δεν χρειάζονται πάνω από 5 ώρες περπάτημα σε αυτή την ομολογουμένως μοναδική διαδρομή. Το φαράγγι απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων. Οι εντυπώσεις θα σας μείνουν αξέχαστες.

13798699

Βοϊδομάτης, ο ποταμός που διαπερνά το φαράγγι του Βίκου και καταλήγει στην Αλβανία αφού συνενωθεί πρώτα με τον Αώο, με απίστευτο νερό και σταθερή θερμοκρασία στους 8ο όλο το χρόνο σε έναν παράδεισο που μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί...

 

 

Register and Claim Bonus at williamhill.com